Kedvenc helyek

Flying Colors: Flying Colors

est.hu:
8/10
|
olvasói
(0)
[ progressive / rock ] Mike Portnoy már a Dream Theaterben eltöltött évei alatt is félóránként alapított egy-egy zenei projektet (lásd: Transatlantic, Liquid Tension Experiment), így a Flying Colors vélhetőleg akkor is létrejött volna, ha nem különbözik össze túlképzett ex-kollégáival.
Míg a szintén Portnoy-féle Adrenaline Mob bemutatkozó anyaga egy dalközpontú, tökös metállemez volt, addig a Flying Colors az experimentális, progresszív vonalat viszi tovább. Ehhez pedig olyan zenészek asszisztálnak neki, mint Steve Morse (Deep Purple, Dixie Dregs), Neal Morse (Spock's Beard), Dave LaRue (Satriani, Dixie Dregs) és egy viszonylag ismeretlen énekes, Casey McPherson. Utóbbi nem rendelkezik kimondottan rockos orgánummal, ám annál nagyobb hangterjedelemmel bír.
 
Ami pedig a zenét illeti: a Rush, a Yes és a King' X legalább annyira jogosan emlegethető lehetséges hatásként, mint a The Beatles vagy akár a Muse. Tehát véletlenül sem egydimenziós zenéről van szó. A repertoár a hagyományos progresszív rocktól (Blue Ocean) a popon át (Love Is What I'm Waiting For) a metálba hajló (All Falls Down) technikás szerzeményekig terjed, ám a lemez befogadása ennek ellenére sem igényel különösebb erőfeszítést.
 
A Flying Colors csupán papíron szupergrupp, ez a lemez nyilvánvalóan nem világmegváltó célzattal született. Debütáló anyaguk nem több mint öt gigászi egyéniség vegytiszta örömzenéje. És mint ilyen, csaknem kifogástalan alkotás.
kirsch
2012.05.12
|


Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.