Gordon Ramsay: Baráti lakomák

A skót származású mesterszakács, étteremtulajdonos valamint népszerű tévés sztár legújabb szakácskönyve ezúttal azokat a – leginkább klasszikus brit – recepteket szedte egy csokorba, melyeket családjának, barátainak szokott elkészíteni...
...többnyire a gyerekeket, vendégeket is bevonva a sütögetésbe-főzőcskébe. Ramsay hitvallásának lényege, hogy mindig használjunk friss alapanyagokat, szezonális zöldséget, gyümölcsöt és fűszereket, valamint ha tehetjük, vásároljunk a helyi termelőktől, piacról. Ha van otthon jó minőségű tengeri só, friss fűszernövények és frissen őrölt bors, ezekkel az apróságokkal máris sokkal tutibb ízeket fogunk előállítani. És azt se felejtsük el, hogy az örömmel, nem „muszájból” készített ételek mindig finomabbak lesznek!
 
Receptjei között találunk egyszerűen, gyorsan elkészíthető fogásokat, mint például a hideg uborkaleves vagy a krémes sóskaleves, de olyanokat is, amivel igazán elkápráztatjuk a vendégsereget, például biztos nem sokan kóstolták még a kecskecurryt vagy almás, mézes sült báránycombot. A szerző a receptek mellett sok hasznos, apró tippet és trükköt is javasol, melyekkel garantált lesz a siker. 
 
Alexandra Kiadó, 5800 Ft 
repce
2012.05.14
|


Játék
Adam Elliot 2009-es zseniális gyurmafilmjének – melyben egy igazán különleges barátság történetével ismerkedhetünk meg – színpadi adaptációja.
Ruttkai Bori, Gryllus Vilmos, Vuk, Mágikus állatok iskolája, stb. Rengeteg családi program mára, link bióban! #gyerekprogram #januar26 #programajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.