Szex és New York újratöltve – Jönnek a Csajok

Június 5-én érkezik az HBO-ra a csatorna Csajok (Girls) című vígjátéksorozata, melyben négy, a húszas évei elején járó New York-i lány keresi önmagát. A szériát íróként, rendezőként és főszereplőként is Lena Dunham jegyzi, a producer pedig Judd Apatow.
Az író-rendező-színész Lena Dunham és a vígjáték műfaj veteránjai, Judd Apatow és Jenni Konner közösen alkották meg az HBO saját gyártású sorozatát, a Csajokat, melynek középpontjában négy huszonéves lány áll, akik az egyetem alatt és után szeretnének eligazodni a nagyvilágot jelentő New Yorkban. 
 
Hannah, Marnie, Jessa és Shoshanna válogatott kudarcainak és nem túl gyakori sikereinek lehetünk tanúi, amint a lányok megpróbálják a lehető legtöbbet kihozni az életükből. Már jó ideje New Yorkban élnek, de még mindig nem igazán tudják, mit is akarnak – a pasiktól, egymástól, önmaguktól. És a dolgok az idő múlásával korántsem lesznek egyszerűbbek. 
 
A két éve bölcsészként végzett Hannah (Lena Dunham) sikeres író szeretne lenni, de elkezdett memoárjához még nem szerzett elég élményanyagot – szülei azonban figyelmeztetés nélkül megvonják tőle az anyagi támogatást, úgyhogy a lánynak rendes, polgári állás után kellene néznie. Nem könnyíti meg az életét, hogy viszonzatlan érzelmeket táplál alkalmi szexpartnere, a különc színész, Adam (Adam Driver) iránt.
 
A lakbér és számlák által meghatározott, fenyegető valóságban Hannah csak legjobb barátjára és lakótársára, az igen fegyelmezett Marnie-ra (Allison Williams) tud támaszkodni, akinek rendes munkája és valódi barátja van – a lány azonban egyikkel sem elégedett igazán, ám ezt sose ismerné be magának. Közben megjelenik a városban a csajok gyönyörű brit barátnője, Jessa (Jemima Kirke), aki legalább annyi országban járt már, mint ahány különböző pasija volt. A lány naiv és fiatal unokatestvérével, Shoshannával (Zosia Mamet) költözik össze New Yorkban, aki azt gondolja, a valóságban is élhet a Szex és New Yorkban látottak szerint. 
 
A Csajok tízrészes első évadjában a négy lány megpróbál rájönni, mit is akar valójában az élettől – és bár a válaszok nem mindig egyértelműek vagy egyszerűek, maga a keresés mélységesen emberi és végtelenül szórakoztató. A barátság, a kapcsolatok és az útkeresés kérdéseit friss szemszögből vizsgáló széria négy teljesen különböző karakteren keresztül mutatja be annak a válság utáni nemzedéknek a tagjait, akiknek szinte ebédre sincs pénzük, nemhogy Manolo cipőkre. 
 
(forrás: HBO)
2012.05.22
|


Filmek a TV-ben
18:05
Dr. Hope: Egy asszony nem adja fel 2.
német életrajzi filmdráma, 2009
18:30
Karate kölyök
amerikai családi film, 1984
18:30
Scooby-Doo! Abrakadabra
amerikai animációs film, 2010
18:30
Kate és Leopold
amerikai romantikus film, 2001
18:45
A Riviéra vadorzói
amerikai vígjáték, 1988
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:23
Pat, a kutya
2017, 34. rész: Az igazi Pat
04:27
A hármasikrek
I. évad, 18. rész: Triplets, The 01 1018
04:30
Bibi és Tina
IV. évad, 8. rész: A fekete gyémánt
04:30
Gumball csodálatos világa
2011, 352. rész: A zajláda
04:30
A Degrassi gimi
X. évad, 8. rész: Jobb egyedül 2
Játék
A tízéves Fortepan anyagából vonultat fel egy több mint háromszáz darabos válogatást a Magyar Nemzeti Galéria.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.