Partifalatok

Kezdetét vette a Foci EB, úgyhogy itt az ideje kipróbálni új partifalat recepteket, mert az csúszik a legjobban a szurkolás mellé. Ráadásul 3 különböző snack is kijön egy házhoz rendelt pizza árából.
Sült mini hot dog, fűszeres mustárral
 
Az egyik legjobb parti snack a mini hot dog, de nehéz hozzá finom mustárt venni. Szerencsére a legsilányabb bolti mustárt is fel lehet pimpelni nyerőre. Mi most Jalapeno paprikával és mézzel kevertük ki. 
 
Hozzávalók 
1 csomag friss leveles tészta 
8 db frankfurti virsli 
1 db felvert tojás 
2 dkg szezámmag 
10 dkg mustár 
1 db zöld Jalapeno paprika 
1,5 evőkanál méz 
 
Elkészítés 
1. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra (gázsütő 4-es fokozat). Sütőpapírral béleljünk ki két db nagy tepsit. A tésztát terítsük ki, rakjuk ki végig virslivel és hajtsunk rajta annyit, hogy a tészta körbeburkolja a virsliket, majd vágjuk ott el a tésztát. Újra rakjuk ki virslivel hosszában, hajtsunk, vágjunk és ismételjük ezt a folyamatot, amíg nem fogynak el az alapanyagok. A rudakat vágjuk fel 4-5 cm-es darabokra, és tegyük egymástól 3-3 cm távolságra a sütőlemezre. Kenjük meg a tetejüket a tojással, szórjuk meg a szezámmaggal, és süssük 20 perc alatt készre. 
2. Amíg sül, aprítsuk fel kis darabokra a paprikát, és keverjük ki a mustárral és a mézzel egy kis tálkában. A kisült mini hot dogokkal tálaljuk. 
 
Töltött baguette 

 
Ha van egy kis időd rákészülni az esti meccsnézésre és meg akarok lepni a haverokat, akkor ezzel biztosra mész. Igaz, a krémet rá is kenhetnéd a szeletekre, de töltve sokkal izgalmasabb lesz. 
 
Hozzávalók 
1 nagy baguette 
20 dkg krémsajt 
10 dkg juhtúró 
5 dkg vaj (szobahőmérsékletű) 
1 gerezd fokhagyma 
1/2 piros paprika (pl. kápia) 
4-5 db aszalt paradicsom (olajban eltett) 
1 marék fekete olívabogyó 
10 dkg kolbász 
só és frissen őrölt bors 
 
Elkészítés 
1. A baguette egyik végét levágjuk, és késsel körbevágjuk a belét a szélétől 1,5 cm-re. Egy hosszú fakanállal kikaparjuk. 
2. A krémsajtot és a juhtúrót alaposan eldolgozzuk egymással, majd belekeverjük a vajat is. A fokhagymát, paprikát, paradicsomot, olívabogyót, kolbászt apróra vágjuk és beledolgozzuk a krémbe. Fűszerezzük sóval és borssal, majd töltsük bele a kivájt baguettebe. Ez kemény munka lesz, alaposan beletömöríteni. Szánjuk rá az időt, és a háztartásban fellelhető megfelelő segédeszközök alját (pl. fóliába csomagolt krémes tubus vagy pálinkás üveg). Csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe minimum 4 órára (maximum 1 napra), hogy szépen tudjuk szeletelni. 
 
Chilis-vodkás narancs süti 

 
Nevezhetnénk Macsó szeletnek, a Nőiszeszély, Szerelmes levél és a többi giccses süti nevek analógiáján haladva, de inkább maradjunk a leíró elnevezésnél. Izgalmas lezárása a meccs alatti csipegetésnek és kiváló korcsolya sör alá. 
 
Hozzávalók 
17 dkg vaj (szobahőmérsékletű) 
20 dkg cukor 
2 db narancs 
4 evőkanál bor 
3 db tojás 
7 dkg liszt 
15 dkg darált mandula 
1 teáskanál szódabikarbóna 
1 csipet só 
Tetejére – a sziruphoz: 
1 dl víz 
15 dkg cukor 
a narancsok leve 
1 db citrom 
3 db kicsi, szárított chili 
3 evőkanál vodka 
 
Elkészítés 
1. Előmelegítjük a sütőt 180°C -ra (gázsütő 4-es fokozat). Sütőpapírral béleljünk ki 6 db mini vekniformát (vagy egy 20 cm-es tortaformát). Tegyük a vajat és a cukrot egy közepes méretű keverőtálba, reszeljük bele a narancsok héját, és elektromos kézi mixerrel (vagy habverővel) keverjük habosra. 
2. Adjuk hozzá a bort és a tojásokat egyesével, mindig dolgozzuk homogénre a tésztát 1-1 tojással. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet a mandulával, a szódabikarbónával és a sóval, majd adjuk a tojásos keverékhez, és egy fakanállal forgassuk bele. Szedjük át az előkészített formákba, és 50 perc alatt süssük készre.  
3. Amíg sül, készítsük el a tetejére a szirupot. Egy kisméretű lábosba öntsük bele a vizet, a cukrot, a narancsok levét, reszeljük bele a citrom héját, és facsarjuk bele a levét is, majd tördeljük bele a chiliket is. Forraljuk fel nagy lángon, időnként kevergetve, hogy a cukor elolvadjon, és ne égjen le az aljára. Főzzük 5-7 percen át, míg kissé besűrűsödik, majd zárjuk le alatta a tüzet. Szűrjük át, és keverjük bele a vodkát is. 
4. A kisült, forró sütemény tetejére kanalazzuk rá a forró szirupot olyan ütemben, hogy beigya. Egy vékony késsel vagy hústűvel meg is szurkálhatjuk elősegítve azt, hogy a folyadékot magába igya, mint egy szivacs. Ha hirtelen öntjük rá, akkor megáll a tetején. Hűtsük teljesen ki, majd tegyük hűtőbe minimum 6, maximum 48 órára, és tálaljuk sör mellé. 
2012.06.11
|


Játék
Mi van az iskolában megtanult életrajzok és életművek mögött? Hús-vér emberek, valódi örömökkel, sorsokkal, kapcsolatokkal, érzésekkel, érzelmekkel és tragédiákkal.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.