Kedvenc helyek

Itt az első magyar közösségi slágerlista

A weben fogyasztott magyar zenei tartalmak népszerűségét mostantól hivatalosan is mérik - jelentette be a zene ünnepe alkalmából az Artisjus Egyesület.
A hazai alkotók érdekeit képviselő Artisjus Egyesület a zene ünnepe alkalmából publikálta az első hivatalos magyar közösségi slágerlistát. A legerősebb műfaj 2012 első felében a rap, amely a top 10-ből hét zenei videót jellemez. 

Az első magyar közösségi slágerlistán a televízió csatornák műsoraiból ismert arcok vagy korábbi valóságshow-szereplők állnak az élen. Az év első öt hónapjában feltöltött zenei tartalmak között a legnézettebb - 7,4 millió megtekintéssel - Majka&Curtis&BLR Belehalok című produkciója - közölte az egyesület sajtóirodája.

Március óta a hazai zenészek, szerzők, alkotók is számíthatnak arra, hogy a YouTube-ra feltöltött alkotásaik után megkapják az őket megillető díjakat - jegyezte meg az Artisjus -, a YouTube.hu reklámbevételei alapján fizetett szerzői díjat az egyesület eljuttatja a dalszerzőknek. Ez a bevételi forrás egyelőre még gyerekcipőben jár, hiszen a legális online szolgáltatásokból származó bevételek a hazai szerzők jövedelmének kevesebb mint 1 százalékát teszik ki.

A közösségi oldalak legnépszerűbb hazai előadóinak listái ITT találhatók.
2012.06.22
|


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.