Fagyit mindenkinek!

A nap nagy részében simán kiegyezünk valamelyik jobb jégkrémgyártó korrekt fagyijával, amivel talán még a pénzünkből is jobban kijövünk, de eljön az idő, mostanában egyre gyakrabban, hogy valami egészen finom, egészen különleges frissen főzött fagylaltot vegyünk magunkhoz, hogy aztán valami kellemes köztéren a gyors olvadással versenyezve elégedetten faljuk be. Lássuk hol érdemes próbálkozni!
Gelarto Rosa
 
Bp. V., Szent István tér 3. 
Tel.: 70/930-2217 
Ny.: 11–22h 
 
A Bazilikával szemben találhatjuk a jól csengő nevű Gelarto Rosát, amit már csak azért is könnyű megjegyezni, mert itt nem sima gombócban, hanem réz lapátkával, rózsaformában teszik a tölcsérbe a fagyit, ami lássuk be, elég mutatós – a tulaj Olaszországban tanulta a fagyikészítést, nyilván ezt a trükköt is ott leste el. Az itteni fagyi nem tartalmaz emulgeáló szert, hidrogénezett növényi zsiradékot, viszont gazdagítják házi tejjel, friss tejszínnel, barna cukorral, szőlőcukorral, mézzel – vagy épp nyírfacukorral, amit cukorbetegek vagy IR-esek is fogyaszthatnak. Amit mindeképp ki kell próbálni: a bazsalikomos citrom és a fehér csoki levendulával! 
 
Artigiana Gelati 
 
Bp. XII., Csaba u. 8. 
Tel.: 1/212-2439  
Ny.: K–V: 10.30–20.30 
 
Már több mint 20 éve ez Budapest egyik legjobb fagyizója, ráadásul remek helyen is van, a Moszkva – párdon, Széll Kálmán – tértől egy köpésre, a Városmajor „bejáratánál”, és bár maga a bolt parányi, a szemben lévő park hatalmas, tessék ott enni! Itt sem gombócban gondolkodnak, hanem kenetben – hehe, utolsó kenet! –, ami nem olcsó, de nagyon finom. Isteni a körtefagyijuk és a citrom, de érdemes kipróbálni a gorgonzolás körtét vagy a zöld tea ízűt, és ha megengedhetjük magunknak, hát elviteles doboz is van. A laktózérzékenyek és vegánok is találhatnak maguknak megfelelő ízt, itt ugyanis rájuk is gondolnak. 
 
 
Daubner Cukrászda 
 
Bp. III., Szépvölgyi út 50. 
Tel.: 1/335-2253 
Ny.: K–V: 09–19h 
 
Jó jel, ha kígyózó sorok jelzik egy cukrászda hollétét, és a Daubnernek állandó „kelléke” a sor, igaz, külön kell állni a süteményekhez és külön a fagyihoz. Bár maga a cukrászda viszonylag nagy, asztalok már nem fértek el benne, és kiülni sem igazán lehet, maximum a virágtartóra, mégis rengetegen járnak ide, pedig nem éppen a belvárosban található. Ami az ízeket illeti, itt kapható örök kedvencem, a grillázs, de a kávé és a tiramisu is isteni, és bár általában idegenkedek tőle, de a sárgadinyne is remek! A fagyi mellett a sós teasütemény a hely védjegye, kár kihagyni például a tökmagos pogácsát vagy a sajtos masnit. 
2012.07.15
|


Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.