Marsupilami nyomában

olvasói
7/10 (16)
Én speciel mindig azt gondoltam, hogy a filmgyártók és forgalmazók alapvető érdeke, hogy a potenciális nézők rögtön megszeressék és megjegyezzék legújabb munkájuk címét, ne csak nagyjából, kis nekifutásokkal tudják kiejteni azt...
...és ne történjen meg, hogy a mozipénztárnál sokan csak a Mars piláteszre című darab után érdeklődjenek. Mindez persze mit sem von le a konkrét alkotás értékéből!
 
A Marsupilami név kulturális örökség, nem a film kedvéért született, hanem egy rendkívül népszerű francia képregény címe, és egy olyan lényt takar, aki úgy néz ki, mintha a Cheetos gepárdjának vézna kölyke lenne, ám irdatlanul hosszú farka van, és egy ritka orchideafajta nedvét fogyasztja, ami az örök fiatalság titkát rejti. Innen is erednek a bonyodalmak, mert a lény rejtélyét gonosz fickók is kutatják, így a fiktív latin-amerikai országba, Palombiába érkező kétbalkezes riporter, Dan Geraldo (a sokoldalú Alain Chabat, aki rendező, színész, forgatókönyvíró, producer), illetve nála is tökkelütöttebb társa, Pablito (Jamel Debbouze) rengeteg kalandba keverednek, mire megpillanthatják a kissé túl cukira tervezett lényt. 
 
Egy egzotikus őserdei törzs, egy túlpörgött diktátor, egy ördögi botanikus, a helyi taplók és a szokásos piranhák – az egész egy kellően infantilis, és néhány üresjáratot leszámítva felettébb szórakoztató halmazt alkot, amiben igen nagy szerepet játszik Jamel Debbouze önfeledt ökörködése és Celine Dion váratlan feltűnése is.  
Vízer
2012.08.09
|
Sur la piste du Marsupilami
francia vígjáték, 105 perc, 2012
A riporter, Dan Geraldo Palombiába érkezve szenzációs kalandokat él át. Egy mítoszokban létező állat, a Marsupilami nyomában vérszomjas diktátorral, piranhákkal és egy törzzsel is meggyűlik a baja.
Rendező:

Alain Chabat

Színész:

Alain Chabat
(Dan Geraldo)

Jamel Debbouze
(Pablito Camaron)

Lambert Wilson
(Pochero tábornok)

Patrick Timsit
(Caporal)

Liya Kebede
(Reine Paya)

Aissa Maiga
(Clarisse Iris)

Jacques Weber
(Dan papa)

Erika Carlsson
(turistanő)

Julian Sedgwick
(Edward)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2012. augusztus 16.
(18 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:10
Pomádé
amerikai zenés film, 1978
18:10
Dr. Hope: Egy asszony nem adja fel 2.
német életrajzi filmdráma, 2009
18:20
Millió dolláros bébi
amerikai filmdráma, 2004
18:40
Pokolfajzat
amerikai akciófilm, 2004
18:45
Cliffhanger - Függő játszma
amerikai akciófilm, 1993
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.