Kedvenc helyek

Snoop Dogg a Szigeten még nem lesz "oroszlán"

Ifjabb Calvin Cordozar Broadus még nem lesz oroszlán (Lion) a Szigeten: a budapesti fesztiválon Snoop marad a jól ismert kutya, azaz Dogg.
Snoop Dogg ügynöksége megerősítette: a Szigeten a régi formáját hozza, azaz marad az, aminek megismertük és megszerettük: a rap királya, akit rajongók milliói bálványoznak, utánoznak és imádnak, bárhol jár is a világban, és hozza a legjobb számait. Ahogy az ügynöke írta: It will be the hits show.

A dolog előzménye, hogy a Sziget fesztiválon augusztus 11-én szombaton este kiemelt előadóként fellépő Snoop Dogg amerikai hip-hop világsztár a napokban bejelentette: ezentúl Snoop Lionként dolgozik.

Az 1971-ben Calvin Broadus Jr.-ként született rapper nyilatkozatot adott ki, amelyben bejelentette, hogy legutóbbi jamaicai utazásán átkeresztelkedett Snoop Lionra helyi rasztafári szertartás keretében. Az előadó Reincarnated (Reinkarnálódva) címmel dokumentumfilmet is forgatott a karib-tengeri szigetországban és új, természetesen reggae albumát már Snoop Lionként jelenteti meg.

"Nem akarok Snoop Dogg lenni egy reggae-számban. El akarom temetni Snoop Doggot és Snoop Lionná kívánok válni. Ez akkor vált világossá, amikor a nyabingi papok ezt a nevet adták nekem a templomban" - mondta a rapper.

Snoop esetében nem ez az első névváltoztatás, hiszen az 1990-es évek elején Snoop Doggy Doggként tűnt fel a rap és hip-hop színtéren. A Doggy később eltűnt, különböző beceneveket viszont, például a Doggfathert, előszeretettel használta.

A rapper legutóbbi kislemeze, a La La La már egy reggae szám, a Reincarnation című dokumentumfilmet a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják be. 


(MTI)
2012.08.03
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.