Vega pöri
Divat lett a vegaság, hard core fokozaton a vegánság is. Utóbbi kizárja a tej termékeket és a tojásokat is hiába nem kerül senki életébe, hiába nincs laktóz vagy tojás allergia. Téves az a feltételezés, hogy margarinos kenyéren és csoffadt salátaleveleken élnek aszkéta üzemmódban.

Nagyon sok ízletes és ínyenc fogás készülhet az állati eredetű alapanyagok kizárásával is. Meglehet, egy véres steak imádó inkább köretnek nevezné, nem főfogásnak ezeket az életeket.

Kubai fűszeres fekete babragu 

 

Hozzávalók: 

2 evőkanál olívaolaj 

1 db közepes hagyma aprítva 

2 db zúzott fokhagymagerezd  

1 db piros kaliforniai paprika kis kockákra aprítva 

1 db sárga kaliforniai paprika kis kockákra aprítva 

2 doboz fekete bab konzerv 

1/2 liter zöldségleves alap 

1/2 teáskanál szárított oregánó 

só és frissen őrölt bors 

Tálaláshoz: 

főtt rizs, lime gerezdek, tejföl, friss petrezselyem 

Elkészítés: 

1. Az olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd amikor már üveges hozzáadjuk a fokhagymát és 1 percig együtt kevergetjük. Hozzáadjuk a felaprított paprikákat és lefedve 8-10 percig pároljuk, időnként megkeverve. 

2. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett babot, zöldséglevest, oregánót, sózzuk, borsozzuk és lefedve főzzük 10 percig. Majd időnként megkeverve főzzük addig, hogy sűrű, pörkölt szerű állagot kapjunk. 

4 adag 

Kép forrása: 123.fr  

2014.01.21