CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál
Budapest, 2014. október 3 - 19.
Október 3-án minden korábbinál több helyszínen és a lehető legszélesebb programkínálattal dübörög bele az őszbe a CAFe Budapest, Magyarország legjelentősebb kortárs művészeti fesztiválja. A minden igényt kielégítő kultúrdzsembori idén már 23. alkalommal teszi elviselhetőbbé…

…ezt a mostoha évszakot, ráadásul idén mindennek megújult arculattal vág neki. A korábban BŐF (Budapesti Őszi Fesztivál) címen futó program 2011-ben kapta a Café Budapest nevet, mely a klasszikus kávéházi művészmiliőre utalt, most azonban CAFe-ra váltott, ami a kortárs jellegre ráerősítve a fesztivál angol nevéből (Contemporary Arts Festival) képzett mozaikszóval frissíti a designt és a tartalmat – ez utóbbi a progresszív művészetek párbeszédet kezdeményező, kreatív vonalát hangsúlyozza. 

17 nap alatt, összesen 47 helyszín, közel 250 program közül (számos ősbemutató, illetve Magyarországon először látható produkció is szerepel a listán) válogathatunk. Lesz komoly- és könnyűzene, tánc, színház és opera, újcirkuszi előadások, képzőművészeti kiállítások, divat, irodalom és a hétköznapi utcaképet megbolygató szabadtéri akciók is. A Művészetek Palotája, a Zeneakadémia, az Erkel Színház, a Budapest Music Center, a Trafó, a Millenáris, az Átrium Film-Színház, a Bálna és az A38 mellett a fővárosi színházakba és kiállítóterekbe, romkocsmákba és a közterületekre is beköltözik a kortárs kultúra, melynek így igen jó esélye van megszólítani a fiatalabb generációkat is. 

macsek
2014.09.29