Zsákos Bilbó a képernyő elé szögezte a fiatalokat
14. heti nézettségi adatok
Tavaszi szünet ide, húsvét oda, a Barátok köztnél nézettebb műsor ezúttal sem volt. A TV2-n új évaddal debütáló Az ének iskolája a teljes lakosság körében ugyan szépen nyitott, de a fiatalokat ennél jobban érdekelte az RTL Klubon ugyanekkor vetített A hobbit: Váratlan utazás.

A hét legnézettebb műsora a Barátok közt lett, melynek keddi részét a fiatalok juttatták a nézettségi lista élére 469 ezres nézőszámmal, a szerdai epizód pedig a teljes lakosság körében nyert, 1 millió 222 ezer nézőt ültetve a képernyők elé. 

Az ének iskolája 1 millió 201 ezer nézővel a dobogó második fokán végzett a teljes lakosságnál, ám a fiatalokat nem igazán érdekelte a tehetségkutató, legalábbis a 315 ezres nézőszám és a nyolcadik helyezés nem valami egetrengető eredmény a TV2-től, még akkor sem, ha ennél nézettebb műsora most nem volt a csatornának. Az éneklő gyereknek amúgy fel volt adva a lecke: Gandalffal, harcedzett törpékkel és Zsákos Bilbóval kellett megküzdeniük vasárnap este a figyelemért, ami ezúttal nem jött össze, legalábbis a kereskedelmileg fontos célcsoportban nem, ahol A hobbit 431 ezres nézőszámmal (SHR 24, 7%) hat hellyel előzi meg Az ének iskoláját, és a Bk után a dobogó második fokát szerezte meg. 

A 18-49-es korosztály azonban nemcsak a vasárnap esti filmet és a Bk-t nézi az RTL Klubon, hanem tulajdonképpen mindent, amit a csatorna főműsoridőben lead. Így lett a Dr. Csont a harmadik a listán, amit az Éjjel-nappal Budapest, a Castle, a Szulejmán és a Miami helyszínelők követ. A nyolcadik Az ének iskolája után további két RTL-es műsor fért be a top 10-be: A karate kölyök és a Fókusz. A táblázat második fele ennél már némileg érdekesebb, ott ugyanis olyan csemegéket találunk, mint a Comedy Centralon látható Family Guy, mely 116 ezer nézővel a negyvenedik helyezést szerezte meg, vagy az ugyancsak e csatornán vetített Brickleberry című rajfilmsorozat, amely 105 ezer nézővel a negyvennyolcadik a rangsorban.

A teljes lakosság körében a Bk-n és Az ének iskoláján kívül még a Fókusz tudott dobogóra kerülni 971 ezres nézőszámmal. Az RTL Híradó a negyedik helyezést szerezte meg, megelőzve ezzel az Éjjel-nappal Budapestet és a Szulejmánt. A 865 ezres nézettségű Tények a TV2-nek szerzett egy hetedik helyezést, hogy aztán a Dr. Csont, A karate kölyök és A hobbit zárja a tízes listát. 

A főműsoridős eredmények a 18-49-es korosztályban a következőképpen alakultak: RTL Klub (SHR 21, 4%), TV2 (SHR 12, 2%), Cool (SHR 6, 3%), Film+ (SHR 4, 8%), Viasat3 (SHR 4, 3%), m1 (SHR 1, 4%). 

(Adatok forrása: Nielsen Közönségmérés/RTL Klub) 

b.e.
2015.04.07