Az ének iskolája mellett a retró műsorokról szólt a múlt hét
16. heti nézettségi adatok
A teljes lakosságot már sikerült meghódítania, a fiataloknál azonban még van hová fejlődnie Az ének iskolájának, ebben a korosztályban ugyanis hét másik műsor is népszerűbb volt a TV2 produkciójánál.

A teljes lakosság körében elért 1 185 ezres nézőszámra és Az ének iskolája 25, 2%-os közönségarányára viszont büszke lehet a TV2, mert ezzel még a Barátok köztöt is sikerült lenyomnia, mely utóbbi sorozat 1 millió 119 ezres nézőszámmal végzett a második helyen a teljes lakosság körében. 

Maradva ennél a korosztálynál, a dobogóra még az Éjjel-nappal Budapest került alig elmaradva a második helyezettől. A sorozat sokak haragját kivívta azzal, hogy a Konyhafőnök második szezonjának indulásával nem cserélt helyet a Barátok közttel. Az indoklás szerint a gyerekek és idősek által is kedvelt Barátok köztnek kéne korábban kezdődnie, hogy az említett korosztály se ájuljon be este a képernyő előtt a fáradtságtól, míg a züllött, folyton bulizó, a budapesti fiatalok életéről egyáltalán nem vagy nem feltétlenül reális képet festő ÉNB-t pedig később is nézhetné az, aki kíváncsi rá. Az RTL Klubnál azonban eddig is tudták, hogy mit miért csinálnak, és ez általában be is jött nekik, versenytárs nélkül meg aztán pláne azt és akkor vetítenek, amit és amikor csak akarnak. 

És ha már Konyhafőnök, ahogy azt múlt héten megjósoltam, az RTL Klub menő főzőműsorának a Fókusz látja kárát, az eddig a dobogón vagy akörül végző bulvármagazin most a teljes lakosságban csupán a 38. a listán 292 ezres nézőszámmal, míg a Konyhafőnök 929 ezer nézővel az ötödik legnézettebb műsor lett. A hét legnézettebb filmje olyan régi, hogy az már szinte ciki, viszont legalább egy klasszikusról van szó: az 1990-es Micsoda nő 1 millió 43 ezer nézővel a negyedik helyen végzett a teljes lakosság körében, ezzel olyan XXI. századi, Magyaroszágon különösen kedvelt sorozatokat is megelőzött a listán, mint a Szulejmán vagy a Cobra 11. A Duna legjobb helyezése egy 12. hely, amit természetesen a Forma-1 közvetítésnek köszönhet a közszolgálati adó. A versenyt 721 ezren, az ekkor tévézők 19, 7%-a követte figyelemmel. 

A kereskedelmileg fontos korosztályban 476 ezer nézővel az ÉBN nyerte a hetet a 459 ezer nézőt vonzó Barátok közt előtt. Egy újszülöttnek minden film új, így azért nem annyira meglepő, hogy a Micsoda nő dobogóra tudott kerülni a 18-49-es korosztályban. A filmet 390 ezer fiatal nézte az RTL Klubon szombat este. A Tolvajtempó és a Dr. Csont után a 331 ezer fiatalt érdeklő Forma-1-közvetítés töri meg az RTL Klub-hegemóniát listánk hatodik helyén, majd 325 ezer nézővel a Konyhafőnök következik hetedikként a sorban, egy hellyel beelőzve ezzel a TV2-n látható Az ének iskoláját. A Fókusz ebben a korosztályban nem fért be az ötven legnézettebb műsor közé, nem úgy, mint a Sport 1 kedd esti, 118 ezres nézettségű BL-közvetítése, mely a 35. helyezést szerezte meg, vagy visszatérve a retró vonalra, felkerült a lista 47. helyére a Szomszédok is, ezzel az m3-nak szerezve helyezést. A gazdagréti lakóközösség életét bemutató alapmű 102 ezer nézővel és 6, 6%-os közönségaránnyal csípte meg a 47. helyet. 

Főműsoridőben a fiatalok 22, 9%-a az RTL Klubot nézte, 11, 7%-uk a TV2-t, a Cool 6, 3%-kal a harmadik legnézettebb csatorna lett, a Film+ 5, 3%-ot ért el, a Viasat3 3, 1%-ot, a Duna pedig 2, 4%-kal zárja a sort. 

(Adatok forrása: Nielsen Közönségmérés/RTL Klub)  

b.e.
2015.04.21