A KoMod nyerte a fődíjat az RS9 OFF színházi fesztiválon
A KoMod Színház produkciója nyerte a fődíjat az idén első alkalommal megrendezett RS9 OFF elnevezésű független színházi fesztiválon. Az RS9 Színház fesztiválja a független, állandó játszóhellyel nem rendelkező együttesek számára biztosított fellépési és találkozási lehetőséget.

Az október 8. és 11. között megrendezett fesztivál 16 versenyelőadásának többsége telt házak előtt zajlott az RS9 Színháztermében, valamint a Vallai Kertben. 

A Szűcs Katalin kritikus, Pászt Patrícia műfordító és Patrick Mullowney drámaíró alkotta zsűri a fesztivál 200 ezer forintos fődíját a KoMod Színház DeGenráció avagy #yolo... című előadásának ítélte oda. 

A II. díjat az Anyaszínház Woyzeck című produkciója, a III. díjat a Kókai János Társulat Kívül tágasabb című előadása nyerte el. 

„A kifonomult színészi játék és letisztult, érzékeny színrevitel" különdíját az Alszanak a halak? című produkció, „A színház mint társadalmi szerepvállalás" különdíját az ArtMan szerzői estje, az egyéni előadói különdíjat a Mátka című táncprodukció nyerte el. 

A Bankhitel című előadásnak a magas színvonalú szórakoztatásért, míg az Új-Hídavatás szvit című produkciónak az előadói kreativitásért ítélt oda különdíjat a zsűri. 

(MTI) 

2015.10.13