A Sport1 élőben közvetíti a magyar válogatott sorsát befolyásoló mérkőzéseket
A magyar labdarúgó-válogatott szempontjából örömteli eredményt hozó Ukrajna–Spanyolország Eb-selejtező kiváló nézettséget hozott a Sport1-nek, ahol ma képernyőre kerül az utolsó két döntő ütközet, a Törökország–Izland és a Lettország–Kazahsztán találkozó.

A futballkedvelők nagy része az Ukrajna–Spanyolország mérkőzést választotta tegnap este a Sport1-en, a szurkolásnak meg is lett az eredménye, a spanyolok 1-0-ra nyertek Kijevben. A Nielsen Közönségmérés adatai alapján a 18-49 éves férfiak körében a találkozó (20:40 és 22:50 között) csaknem 9 százalékos közönségarányt ért el, és a célcsoportban a Sport1 a harmadik legnézettebb csatorna volt Magyarországon a nagy kereskedelemi televíziókat is beleszámítva. 

A Sport1 ma módosít az előzetes műsorán, hogy a szurkolók élőben követhessék a magyar válogatott sorsát is meghatározó Törökország–Izland és Lettország–Kazahsztán mérkőzést, 20:45-től párhuzamosan közvetít a sportcsatorna. A két mérkőzés lefújása után a tervek szerint Csányi Sándor telefonos interjút ad majd. A felvezetés már 20 órakor elkezdődik, 23 órától a játéknap minden mérkőzésének összefoglalóját megnézhetik az érdeklődők.  

Nemzeti csapatunk jelenleg a csoportharmadikok közül a legjobb mutatóval áll, így rájátszás nélkül jutna ki a 2016-os franciaországi Eb-re. A spanyolok hétfői sikerének köszönhetően már csak egyetlen esetben változhat ez a helyzet, ha kedden Törökország legyőzi Izlandot és ezzel egyidőben Kazahsztán megveri idegenben Lettországot. Ebben az esetben a törökök elénk kerülnek a csoportharmadikok rangsorában, ránk pedig rájátszás vár novemberben. Hajrá, Izland, hajrá, Lettország!  

Törökország – Izland és Lettország - Kazahsztán: 10.13., kedd 20.00, Sport1 (élő, párhuzamos közvetítés), kommentátor: Matuz Krisztián, szakértők: Hegyi Iván, Nyilasi Tibor és Török Gábor 

2015.10.13