A Sztárban sztár elsőre leverte a Hungary’s Got Talentet
41. heti nézettségi adatok
Elindult az RTL Klub zsír új őszi tehetségkutatója, a Hungary’s Got Talent, de egyelőre csak megszorongatni tudta a nézettségi listát hetek óta vezető Sztárban sztárt, a TV2 vasárnapi esti show-műsorát. Utóbbit 125 ezerrel nézték többen, közönségarány tekintetében viszont az RTL Klub műsora volt a jobb.

A mindkét korosztályban győzelmet szerző, 1 millió 505 ezres nézettségű Sztárban sztár nézőinek csupán a harmada került ki a kereskedelmileg fontos, 18-49-es korosztályból, ahogy a Hungary’s Got Talentet választó tévézők nagy részét is a teljes lakosság tette ki: 1 millió 380 ezer nézőből 494 ezer volt fiatal. A Sztárban sztárt a fiatalok 25, 6 százaléka nézte vasárnap este, a teljes lakosság körében pedig 29, 7%-os közönségaránnyal futott a műsor, a Hungary’s Got Talent ellenben mindkét korosztályban 30% fölötti arányt ér el, ám ez ezúttal nem volt elég az első helyezéshez, igaz, még csak az első műsoron vagyunk túl. A harmadik helyet mindkét korosztályban a Barátok közt szerezte meg 441 ezres, a teljes lakosság körében pedig 1 millió 202 ezres nézőszámmal. 

Múlt héten startolt a Konyhafőnök harmadik évada is az RTL Klubon, mely a 18-49-es korosztályban 341 ezer nézővel (SHR 25, 1%) a hatodik helyezést szerezte meg listánkon, a teljes lakosság körében pedig a még előkelőbb negyedik helyen végzett 901 ezres nézőszámmal és 20, 9%-os közönségaránnyal, amivel verte többek közt Sebestyén Balázs nemrég indult vetélkedőjét, a Gyertek át szombat este! című műsort, vagy az idei évre ugyan nem sok izgalmat tartogató, de azért általában nagy érdeklődésre számot tartó Forma-1-közvetítést, a köztévé legnézettebb műsorát, mely ezúttal csupán a kereskedelmileg fontos célcsoportban került a top 10-be, méghozzá 280 ezer nézővel a nyolcadik helyen. A magyar labdarúgó-válogatott ugyancsak az M4-en leadott Eb-selejtezői közül a fiatalokat a pénteki, Feröer-szigetek elleni – 2:1-es győzelemmel végződő – találkozó érdekelte jobban, mely 15%-os nézettséggel és 242 ezres nézőszámmal a tizenhatodik helyet szerezte meg, míg a teljes lakosság körében a vasárnapi, 578 ezer nézőt vonzó Görögország elleni meccsnek sikerült felkerülnie a listára, ami összesítésben egy tizenhetedik helyet ért.

A kábeltévék versenyét ezúttal az AXN nyerte, méghozzá a Csillagok háborúja legrégebbi,  Egy új remény alcímmel futó filmklasszikusának hála, mely vasárnap este volt látható, és a fiataloknál 13, 8%-os eredményt ért el (218 ezer néző, 19. helyezés), a teljes lakosság körében pedig 9, 5%-kal és 346 ezer nézővel a 31. helyig jutott. 

A 18-49-es korcsoport főműsoridős eredményeiből kiderül, hogy az RTL Klub viszonylag egyenletes – hétfőn és pénteken kicsit gyengébb, szerdán és szombaton pedig valamivel erősebb - eredményt mutatva nyerte ezt a hetet is 21, 6%-os közönségaránnyal, az összesítésben 12, 8%-ot tudó TV2-nek meg természetesen a vasárnap volt a legerősebb napja - ekkor 21, 5%-os nézettséget ért el a csatorna. Az 5, 7%-os Film+ után az 5%-os Cool következik a sorban, a Viasat3 és a Duna pedig egyaránt 3-3%-ot ért el. 

(Adatok forrása: Nielsen Közönségmérés/RTL Klub)

b.e.
2015.10.13