Mosással jótékonykodnak a Szerdai gyerek alkotói
Horváth Lili Szerdai gyerek című első nagyjátékfilmjének főszereplője egy fiatal lány, Maja, aki megpróbálja a lehetetlent: önerőből kitörni kilátástalan élethelyzetéből. A nemzetközileg már elismert, rangos filmfesztiválokon számos jelentős díjat nyert filmben, Maja egy mikro-hitel program segítségével mosodát nyit.

A Szerdai gyerekben a mosógép a kitörés, az újrakezdés feltétele és szimbóluma. A film alkotói szeretnének hozzájárulni mindazon „Maják” élethelyzetének javításához, akik valamelyik hazai állami nevelőintézetben kénytelenek élni, ezért egy rendhagyó, karitatív akciót szerveztek FLASHMOS néven. 

A FLASHMOS keretében frekventált budapesti mozikban – Cinema City Allee, Cinema City Aréna, Palace Mamut, Művész helyeznek el ruhagyűjtő mosógépeket, amelyekbe bárki beledobhatja azokat a jó állapotban lévő, kimosott ruháit, melyeket a nevelőintézetek kamasz lakóinak szán. A FLASHMOS használt és új ruhákat is örömmel fogad. 

A FLASHMOS akció indítása egy rendhagyó közösségi mosás lesz az Aréna Plaza, Cinema City veítőterem szintjén, november 30-án, hétfőn 14.30 órakor,  ahol a Szerdai gyerek alkotói - Horváth Lili rendező, Vecsei Kinga, Thuróczy Szabolcs főszereplők, Nagy Ervin színművész - együtt mossák ki a már korábban felajánlott ruhákat.  

A FLASHMOS akción részt vesznek még Fehér Károly és Pataki Ági producerek. 

A FLASHMOS akcióban összegyűjtött ruhákat a Szerdai gyerek alkotói a Máltai Szeretetszolgálat segítségével még karácsony előtt eljuttatja az erre a célra kijelölt intézetek lakóinak. 

2015.11.26