Portugália beköltözik a Bartók Béla Boulevard-ra - Indul az Eleven Tavasz!
Budapest, Bartók Béla út, 2016. május 6 - 8.
Designvásárral, filmvetítésekkel, könyvbemutatókkal, koncertekkel és gasztronómiai ínyencségekkel várja a látogatókat a Bartók Béla Boulevard összművészeti fesztivál, ahol idén Portugália lesz a vendég. Május 6-8. között Budapest Kulturális Főutcáján újra beköszönt az Eleven Tavasz!

A Bartók Béla Boulevard (BBB) ad otthont az Eleven Tavasz kulturális és design fesztiválnak, amelyet három évvel ezelőtt olyan nemes céllal hívtak életre a szervezők, hogy a mai kornak megfelelően újraélesszék és felpezsdítsék a környék kulturális és társasági életét, ahol anno Lechner Ödön, Csontváry Kosztka Tivadar, Móricz Zsigmond, Kosztolányi Dezső, Karinthy Frigyes, illetve Csonka János és Zipernowsky Károly is alkotott. A Bartók Béla Boulevard valamennyi üzlete, étterme, kávézója, galériája a Gellért tértől a Gárdonyi téren át egészen a Feneketlen-tóig bekapcsolódik a május 6-án kezdődő, harmadik ELEVEN Tavasz kulturális és design fesztiválba, melynek egyik központi témája az újrahasznosítás és a környezettudatosság lesz. 

A Bartók Béla Boulevard-on ezúttal igazi portugál kavalkádra számíthatunk, Európa legnyugatibb országa kapta ugyanis idén a meghívást, hogy az összművészeti fesztivál keretében bemutassa kultúráját. A portugálok köztudottan kedvelik a finom ételeket, ezért a kulináris kínálatban saláták, sajtok, szardíniából készült falatkák, tőkehallal ízesített ételek, süteménykülönlegességek, autentikus kávé, portói bor és megannyi finom, újragondolt portugál étel várja a látogatókat. Az ELEVEN hétvégén, a Bor és Kézműves üzletben tartott kóstolók során a tokaji és a portói „szembeszállnak” egymással, hogy kiderüljön, melyik bor miben erősebb. A portugál kávékultúra szintén megelevenedik a rendezvényen: a Café Gottier-ben eredeti portugál kávé és újragondolt portugál kávés sütik kíséretében hallgathatnak előadást a vendégek az ország gasztronómiájáról, receptek, képek, történetek felelevenítésével.  

Az ELEVEN Tavasz összművészeti fesztivál immár hagyománnyá vált projektje az 1 Művész 1 Porta, ahol nemzetközileg elismert képző- és iparművészek kapnak lehetőséget a bemutatkozásra, az utca vendéglátóhelyeiben és boltjaiban kiállított alkotásaik zöme pedig meg is lesz vásárolható. Az elkészült kreációkat a BBB kiválasztott tereiben már az ELEVEN hétvégét megelőzően megcsodálhatja a nagyközönség, majd május 7-én, szombaton a közönség licitálhat az alkotók kiállított és más (a saját ars poeticáját tükröző) munkáira. Az aukciónak a Danubius Hotel Gellért ad otthont, a befolyt összeget pedig jótékony célra, a szintén a kerületben működő Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítványnak ajánlják fel a szervezők, amely segítséget nyújt a központ épületének felújításában és modernizációjában. 

2016.04.12