Ben Affleck egy könyvelőt alakít új filmjében, aki másodállásban bérgyilkos
A könyvelő azon kevés projektek egyike Hollywoodban, ami nem folytatás, nem adaptáció, nem remake, nem előzményfilm, és nem reboot, hanem egy eredeti történet egy eredeti forgatókönyvből.

Christian Wolff (Ben Affleck) sokkal közelebb érzi magát a számokhoz, mint az emberekhez. Nem túl szociális személyisége ideálissá teszi őt ahhoz, hogy kiváló könyvelő legyen, csakhogy Wolffnak emellett van egy másodállása is: titokban profi bérgyilkosként is működik. Az egyik munkája során a két hivatása csúnyán összekeveredik, ő pedig félúton találja magát a hatóságok és a maffia között. 

A Warner a szkriptet a 2011-es Fekete listán találta, ahol a legjobb megfilmesítetlen forgatókönyveket gyűjtik össze a szakértők. A munka nem haladt a legjobb tempóban. A forgatás már tavaly év elején lezajlott Atlantában, de az utómunkálatokkal eléggé megcsúsztak, így a premierre egészen idén októberig kell várnunk. Affleck Batman kedvéért egyébként is kigyúrta magát, és neki amúgy is van némi akciófilmes rutinja, a komikaként ismert Anna Kendrick azonban relatíve furcsa választás a zsánerben: a feladatát annyira komolyan vette, hogy az amúgy könyvelőként dolgozó édesanyjától valóban megtanulta a könyvelés alapjait, hogy hiteles lehessen a vásznon. Persze a cím itt félrevezető: valószínűleg a látványos lövöldözések sokkal inkább előtérben lesznek, mint a könyvelés nem mindennapi izgalmai. Legalábbis az első előzetes biztosan erről árulkodik. 

Hazai bemutató: október  

2016.07.04