Programok hétvégére
2017. május 5-7.
Igazi tavaszi programdömpingre készülhetünk ezen a hétvégén: az Eötvös Napok és a Dunai Regatta sárkányhajóverseny mellett Beethoven-fesztivált, bűvészshow-t, food truck show-val egybekötött lóversenyt is rendeznek a városban, kezdetét veszi a Zsidó Művészeti Napok, továbbá most tartják a Madarak és Fák Napját és az Európa-Napot is.

Lágymányosi Eötvös Napok 

ELTE TTK  

május 4–5.  

www.len.elte.hu 

A most tizenharmadik alkalommal megrendezett LEN az évek során Budapest legnépszerűbb és egyben legnagyobb tavaszi egyetemi fesztiváljává nőtte ki magát.  

Beethoven Budán 

Budapest és környéke  

május 4–7.  

www.beethovenbudan.hu 

2010-től az emlékhangversenyek több napos fesztivállá bővültek, ahol minden évben különlegességekkel várják a Beethoven-rajongókat.  

Vegas Magic 

RaM Colosseum  

május 5-én 19h 

www.ramcolosseum.hu 

Németh Gábor önálló estje felfedi a világ élvonalának, Vegas legismertebb bűvészeinek lélegzetelállító pillanatait: az asszisztensnő szétdarabolása, hatalmas illúziók, gondolatolvasás és további izgalmas és szórakoztató mutatványok közel két órában, varázslat és tánc különleges ötvözete.  

Tavaszi lóverseny és Food Truck Show 

Kincsem Park  

május 5–7.  

www.kincsempark.hu 

A Food Truck Show fesztivál elsődleges célja, hogy egy időben és helyen mutassa be a legjobb, minőségi ételeket, italokat kínáló, mozgásra képes vendéglátó járműveket. A változatos alapanyagokból készülő ételek mellett a vendégek kézműves szörpökkel, sörökkel, pálinkákkal és borokkal olthatják szomjukat. A guruló gasztronómia képviselőinek krémje mellett lóversenyfutamok, agárversenyek, gyerekprogramok, zenekarok, utcazenészek, artisták szórakoztatják majd a kilátogatókat.  

Madarak és Fák Napja 

Kazinczy utca  

május 6-án 10h 

www.mme.hu 

Az utcában működő vendéglátóhelyek újra összefognak egy élhetőbb, zöldebb, madárcsicsergősebb és párbeszédalapúbb belváros létrehozásáért. Nem titkoltan az is a cél, hogy megmutassák: milyen jó, ha a Kazinczy utca teljes egészében csak a gyalogosoké, s hogy milyen hasznos volna, ha ez állandósulna itt, Erzsébetváros központjában.  

Dunai Regatta 2017 – Egyetemi Sárkányhajó Verseny 

Műegyetem rakpart  

május 6-án  

www.dunairegatta.hu 

Duna-part, barátok, zene, sport, szurkolás és buli – ezt adja idén is a Regatta a látogatók számára. Napközben a szurkolásé és a sportolásé lesz a főszerep, este pedig a Regatta igazi tavaszi fesztivállá alakul át. A színpadon fellép többek között az Anna & the Barbies, Mary PopKids, a Hősök, az OCHO MACHO, ByeAlex és a Slepp, Soul Surge, Drop The Cheese, Dj Metzker Viktória, JumoDaddy és a Sound of the University egyetemi zenei tehetségkutató 2014 és 2015 győztes bandája. Ingyenes!  

Zsidó Művészeti Napok 

május 6–10.  

www.zsidomuveszetinapok.hu 

A Zsidó Művészeti Napok egy multikulturális befogadó tér, ahol nemcsak keresztezik egymást, hanem a zsidó kultúra fókuszba állításával eggyé válnak a különböző művészeti ágak. A színház, a komoly- és könnyűzene, az irodalom, a film, a tánc – amely műfajok mindegyike hangsúlyos a programsorozatban – a sokféleséget, az alkotók pedig a nyitott és kreatív szellemiséget képviselik a produkcióikban. 

Európa-Nap 

Szabadság tér  

május 7-én  

www.europarl.hu 

Egész nap EU-s információkkal, változatos családi és gyerekprogramokkal, fotókiállítással, karierrbörzével, kvízekkel és különféle játékokkal várják a látogatókat, és lesznek koncertek is. Fellép többek között a Romano Drom, Henri Gonzo & Perez Dániel (Fran Palermo), a Pannonia Allstars Ska Orchestra és Caramel. A legkisebbek számos gyerekprogram közül választhatnak: óriás társasjáték, ugrálóvár, alkotósarok, interaktív mesejáték, és meghallgathatják a Rutkai Bori Banda, a Hahó Zenekar és Mintapinty koncertjét. Ingyenes!  

2017.05.03