Vérfagyasztó előzetesben hallható a Radiohead frontemberének új szerzeménye
Aki szerint már a Radiohead–Lana Del Rey plágiumbotrány is elég ijesztő volt, az jobb, ha most bezárja a böngészőt. Napvilágot látott ugyanis a Suspiria c. film első előzetese, aminek libabőröztető aláfestő zenéjét Thom Yorke jegyzi.

Novemberen kerül a mozikba Dario Argento 1977-es Suspiria filmjének remake-je, amelyet a Szólíts a neveden rendezője, Luca Guadagnino gondolt újra. A horrorfilm A szürke ötven árnyalata-trilógiából ismert Dakota Johnson főszereplésével érkezik majd, aki Tilda Swinton és Chloë Grace Moretz oldalán ölti magára a különc balerina szerepét. Guadagino a szereplői gárda kialakítása mellett a hangzásvilágra is nagy hangsúlyt fektetett, így a zenei hangulatfestést a Radiohead énekesére, Thom Yorke-ra bízta rá.  

A rendező elmondása szerint Thom az egyik legjobb választás volt a projekthez, ugyanis különleges muzikalitása révén megfelelő érzelmi töltettel tudta megspékelni a film hangulatát. „Thom művészete meghaladja a mai kor művészetét. Egy valóra vált álom, hogy használhatjuk a zenéjét a Suspiria filmhez. Munkáink mélysége és művészi látásmódja egyedülálló, a mi változatunk újszerűnek fog hatni, ami mélyen rezonál majd a nézővel” - áradozott Luca. 

Ez Thom karrierjében is nagy mérföldkőnek minősül, ugyanis ez lesz az első soundtrack, ami teljes egészében a brit zenész nevéhez köthető, leszámítva azt a munkát, amit a Bálványrock - Velvet Goldmine  című filmdráma és a The UK Gold cím dokumentumfilm dalain végzett.  

(nme.com) 

2018.06.05