Programok hétvégére
2018. augusztus 3-5.
Elképesztően izgalmas programok várják hétvégén a fővárosiakat: éjszakai bunkertúra, musical-ősbemutató, sporttörténeti séta, kiállítások, Paul Kalkbrenner-buli, közösségi vásár és jótékonysági események (örökbefogadó nap és véradás) segítenek menekülni a hőség és az unalom elől.

„Azzal vagy egy, kit megragadsz” - Liezen-Mayer Sándor Faust illusztrációi 

Magyar Nemzeti Galéria 

2018. március 23. - augusztus 5. 

www.mng.hu 

A tárlaton az eredeti, 1876-os Faust díszkiadás mellett mintegy negyven vázlatot, a kötet tizenhárom egész oldalas acélmetszetlapját, valamint Liezen-Mayer Sándor három olyan festményét állítják ki, amelyeket saját illusztrációi alapján alkotott meg. Bővebben >>

Éjszakai bunkertúra - Csepel Művek - 3 II. világháborús óvóhely 

Csepel Művek 

augusztus 3. péntek, 19h 

www.facebook.com

A bunkertúra a hazai turisztikai piacon teljesen egyedülálló programcsomag: Magyarország valaha volt legnagyobb gyárának 1944-es eseményeit mutatja be 4 órányi programot nyújtva, II. világháborús építésű óvóhelyek meglátogatásával. A Csepel Művek területének felfedezése mellett a vendégek átfogó képet kapnak a korabeli légoltalomról, az óvóhelyek gépészeti berendezéseiről és a történeti eseményekről (az óvóhelyek építéséről, a gyárat ért II. világháborús légitámadásokról stb.). 12 év fölött ajánlott!

Száz év szerelem - ősbemutató 

Városmajori Szabadtéri Színpad 

augusztus 3. péntek, 19:30

www.szabadter.hu

A tavalyi nagy sikerű Holdfény Mulató premierje után új koncertmusical-ősbemutatóval készül a Városmajori Szabadtéri Színpadon az örömzenélésben verhetetlen Group’N’Swing zenekar Mihályi Rékával, Magyar Bálinttal és a Maffia Swing tánckarral. A show-business világa után a Fonogram-díjas zenekar új koncertszínházi show-ja zenei időutazásra hív korszakos slágerek megidézésével, a főszerep pedig a legvirulensebb emberi érzésé, a mindent túlélő szerelemé.

Mineshow Nyár 2018 

Hungexpó 

augusztus 4-5., 10-18h 

mineshow.hu 

Új, nagyobb helyszínen, ingyenes parkolással és sokkal több programmal vár a hetedik Mineshow! Változatos programok, látványos színpadi műsorok és az ország legnépszerűbb Minecraft videósai várnak minden érdeklődőt! 

Sporttörténeti séta 

Farkasréti temető  

2018. augusztus 4., szombat 10:00

www.btirt.hu 

A séta során a magyar sport legnagyobb egyéniségei: olimpiai bajnokok és edzők (Csák Ibolya, Elek Ilona, Gerevich, Gyarmati, Halmay, Kolonics, Lemhényi, Markovits, Papp Laci, Széchy Tamás, Tersztyánszky, Tordasi...) népszerű labdarúgók (Bozsik, Illovszky, Páncsics, Sándor „Csikar”, Tichy, Zsiborás...) sírjait járják be a résztvevők,  akik ellátogatnak az Olimpiai bajnokok emlékparkjába, valamint a Vívók emlékművéhez is. Találkozó a Griff-szobornál. Ingyenes! 

Véradás a Szabihídon 

Szabadság híd 

augusztus 4. szombat, 10h 

www.facebook.com 

Adj vért a Szabadság hídon és ments meg három életet! 

Tárlatvezetés: Sam Havadtoy és a New York-i művészek 

Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum  

2018. augusztus 4., szombat 16:00 

www.ludwigmuseum.hu 

Milyen volt Andy Warhol, Keith Haring, Yoko Ono világában élni, alkotni? Hogyan hatottak Havadtoy művészetére? A kiállításon találkozhat a Ludwig Múzeum gyűjteményének meghatározó korabeli amerikai alkotásaival is. 

Paul Kalkbrenner, vendég: K-Paul  

Budapest Park 

augusztus 4. szombat, 15:00 

www.budapestpark.hu 

Az egyik legnépszerűbb berlini előadó, Paul Kalkbrenner neve garancia az igényes, folyamatosan újdonságokkal kísérletező elektronikus zenére. A techno fellegvárából érkező producer élő produkcióval érkezik augusztus 4-én a Budapest Parkba! Jegyár: 9 999 Ft 

II. Örökbefogadó Nap a Kertemben! 

Városliget, Kertem 

augusztus 5., vasárnap, 11h 

www.facebook.com

Az első Örökbefogadó Nap sikerén felbuzdulva második alkalommal is az Eszkuláp Állatvédő szervezet nyújt betekintést az életébe. A Városliget kis ékszerdobozában jó pár tappancs kényelmesen elfér. Ha kérdésed van az örökbefogadással kapcsolatban, tapasztalatot cserélnél már meglévő gazdikkal, agarakat és más kutyafajtákat szeretnél simogatni,  vagy csak támogatni szeretnéd az állatotthont, várnak szeretettel téged és a négylábúdat is!

Gardrób Közösségi Vásár 

Dürer Kert 

augusztus 5. vasárnap, 11-16h 

www.facebook.com

A vásár a Dürer Kert kinti és benti helyszínein kerül megrendezésre. Az A és E szektor az épületben található, a többi szektor szabadtéri helyszínen lesz, ahol napernyők fedik a területet. 

Mikve túra 

Várkert Bazár (1013 Budapest, Ybl Miklós tér 6.) 

2018. augusztus 5., vasárnap 15:00 

www.varkertbazar.hu

Tudta, hogy a Budai Várban található a város legrégibb rituális fürdője? Fedezzük fel együtt a régi zsidó utca rejtett kincseit! A túra során bejárjuk a nyugati pincerendszer zegzugos folyosóit, miközben a látogató megismerkedhet a középkori Buda első zsidónegyedének történetével. Infó: Jegyár: 2000 Ft. 

PESTI ESTek: …And You Will Know Us By The Trail Of Dead (USA) 

A38 Hajó 

augusztus 5. vasárnap, 20:00 

www.a38.hu 

Hosszú várakozást követően végre Budapesten játszik az …and You Will Know Us By the Trail of Dead! A kilencvenes évek egyik leginkább meghatározó art rock kollektívája, egyben az indie rock történetének legepikusabb zenekara augusztus 5-én adja első magyarországi koncertjét az A38 Hajó koncerttermében. Bővebben >> 

2018.08.01