Elhunyt Lady Gaga egyik legnézettebb klipjének ikonikus alakja
Holtan találtak rá kanadai otthonában a világ egyik legbizarrabb külsejű férfimodelljére, Rick Genestre, akit 2012-es debütálása után csak „zombifiúként” ismert a világ.

Lady Gaga Born This Way videójában borzolta a kedélyeket elsőként Rick Genest. A Grammy-díjas énekesnő mindenképp szerette volna a tetőtől talpig tetovált fiút az elfogadást hirdető kisfilmjében szerepeltetni, az akkor még karrierje elején lévő modell látványa pedig olyan hatást gyakorolt Gagára, hogy a kisfilm néhány jelenetében Rick női verziójává maszkírozva látható. A nagy sikerű együttműködés azonnal világhírűvé tette az akkor még húszas évei közepén járó Genestet, szinte minden divatház lecsapott az extrém külsejű modellre, több filmszerepet is kapott, Gaga után pedig Kanye West is felfigyelt rá, aki azonnal felkérte saját kollekciójának bemutatójához.

Az első hírek szerint Rick öngyilkos lett, ugyanis régóta mentális problémákkal küzdött, mivel az utóbbi időben egyre inkább kényelmetlenül érezte magát a reflektorfényben. A Zombiboy halálhíre Gagához is eljutott, aki közösségi oldalain fejezte ki őszinte részvétét, valamint felhívta a figyelmet az egyre több hírességet felemésztő lelki problémák fontosságára. Rick Genest 32 éves volt. 

(theguardian.com) 

2018.08.04