Programok hétvégére
2018. szeptember 14-16.
Képzőművészeti kalandozások, Mexikó-ünnep, Kulturális Örökség Napjai, Herores akadályfutás, Óbudai Dizájn Piknik és Egészségpart családi nap is szerepel hétvégi ajánlónkban. További programokért olvass tovább!

Képzőművészeti kalandozások

Eötvös10 KKSz  

szeptember 13. csütörtök,  18.30  

www.eotvos10.hu 

Az előadáson a hazai tájképfestészet aranykorába teszünk kirándulást. Utazásunk Kisfaludy Károly romantikus hevületű műveitől Szinyei Merse Pál forradalmi, plein-air alkotásain át báró Mednyánszky László filozofikus töltetű tájképeiig tart. Együtt kalandozunk Markó Károllyal Visegrád romjainál, Ligeti Antallal Capri szigetén és Brodszky Sándorral a Balaton partján. Szemkápráztató naplementék, harsogó zöld, buja lombok és pucér nimfák várják azokat, akik részt vesznek ezen a képzeletbeli kéjutazáson. Jegyár: 400-800 Ft.  

A mi szecessziónk 

Városliget, Ráth György villa 

szeptember 14-től 

www.imm.hu 

Az állandó kiállítás az Iparművészeti Múzeum szecessziós gyűjteményének legjelentősebb darabjait mutatja be. Bővebben >> 

Vidéki hagyományok és ízek vásár 

Millenáris 

szeptember 14-15. 

www.millenaris.hu 

A rendezvényre kilátogatók ízelítőt kaphatnak a közfoglalkoztatás során előállított befőttekből, szörpökből, gyümölcslevekből, füstölt árukból, a tejfeldolgozás során készült tejtermékekből, de megismerkedhetnek olyan különlegességekkel is, mint a gyógynövényekből készült szirupok, a zöldségkrémek vagy éppen a mézeskalácsból készült ajándéktárgyak. Ingyenes! 

A Mária Magdolna Torony története (Ars Sacra Fesztivál 2018) 

Budapest, Kapisztrán tér 6., Mária Magdolna Torony 

szeptember 15. szombat, 13h

www.ars-sacra.hu 

Schmidt Péter történész, művészettörténész mutatja be a Mária Magdolna Tornyot és a templom történetét. Találkozás a Torony romkert felöli főbejáratánál. A résztvevők száma max. 35 fő (érkezési sorrendben). A program kb. 1 óra A toronyba szűk csigalépcső vezet, ezért mindenki csak a saját felelősségére mehet fel! 

Viva Mexico! 

Magyar Nemzeti Galéria  

szeptember 15. szombat,  17h  

www.mgn.hu 

Egész Mexikó ünnepi lázban ég szeptember 16-án: ez a Día de la Independencia, ugyanis ezen a napon tört ki 1810-ben az a több mint 10 évig tartó háború, amelynek során létrejött a Spanyolországtól független Mexikó állam. A Nemzeti Galéria is számos színes programmal készül megidézni az egyik legnagyobb mexikói ünnep hangulatát. Bővebben >> 

Felnőttkorunk ‘89 

MU Színház  

szeptember 15. szombat,  20h  

www.mu.hu 

A Felnőttkorunk ’89 a MU Színház hatvanéves kor feletti civilekből álló közösségének vitaszínházi előadása, amelyben az 1989-90-ben lezajlott magyarországi politikai, illetve társadalmi eseményeket vizsgálja. Előadók: Fullár Gyula, Gárdos Marian, Horváth László, Jenes Eszter, Kaposvári Mari, Károly Kiss, Radvanszki Katalin, Terék Kati, Velancsics Gabriella. 

Kulturális Örökség Napjai 

Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet 

szeptember 15. és 16. 10h

oszmi.hu  

Az érdeklődők az Intézet épülettörténetével, és az itt található gyűjteményekkel ismerkedhetnek meg a vezetett épületbejárások során. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a v.kovacs.annamaria@oszmi.hu e-mail-címen lehet. 

A STR8 bemutatja: Heroes akadályfutás és verseny 

MOM Sportközpont 

szeptember 16. vasárnap, 09:30 

www.facebook.com 

Mutasd meg, mennyire vagy kemény harcos, és próbáld ki a Heroes 2018-as pályáját! Kipróbálhatod az akadályokat, de megmérettetheted magad a versenyen is. Bővebben >>

Óbudai Dizájn Piknik 

Esernyős  

szeptember 16. vasárnap,  10h  

www.esernyos.hu 

Tudatos vásárlók, fiatal alkotók, tervezői márkák, század eleji hangulat és a mai design találkozása várja az érdeklődőket. Ingyenes! 

IV. Újbudai Egészségpart családi nap 

Feneketlen-tó  

szeptember 16. vasárnap,  10h 

www.egeszsegpart.com 

Az eseményen számos egészségügyi szűrésen vehetnek részt az érdeklődők, valamint az egész napos programot színpadi koncertek, interaktív gyermekprogramok, családi edzések színesítik.  

Kulturális örökség napja 

Óbudai Társaskör  

szeptember 16. vasárnap,  11h  

www.obudaitarsaskor.hu 

Az Óbudai Társaskör épületét bemutató séta Korompay Katalin Ybl-díjas építész vezetésével. 

2018.09.12