Közel kétszáz program az idei Színházak Éjszakáján!
Hetedik alkalommal rendezik meg Budapest egyik legnépszerűbb kulturális programját, a Színházak Éjszakáját szeptember 22-én, szombaton, melynek keretében 31 színház és számtalan izgalmas program várja a közönséget.

A már szinte kötelező elemek, a közönségtalálkozók, nyílt próbák és kulisszajárások mellett többek közt tánctanítással, színházi karaoke-val, versszínházzal, komplett előadásokkal, kimaradt jelenetekkel, műhelytitkokkal, színházi mesterségek bemutatójával, sőt vihar előtti csenddel, pizsipartyval, kritikakritikával, improvizációoktatással, színészsimogatóval, színházi rapid randival várják az érdeklődőket a résztvevő színházak.

 

Folytatódik a tavaly elindított színházi városséták program, idén az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet valamint a KÉK (Kortárs Építészeti Központ) szervezésében. Az idei év újdonsága, hogy a nézők jobban megismerhetik az intézmények színházpedagógiai tevékenységét, hiszen ma már a legtöbb színház feladatának tekinti, hogy az előadások megtekintésén túl közös gondolkodásra invitálja a közönséget, akik így részesei lehetnek az alkotófolyamatnak.

 

Szintén újdonság, hogy idén a GreenGo-val, Budapest első elektromos autómegosztó rendszerével fogott össze a Színházak Éjszakája. Amíg a korábbi években tömegközlekedési eszközök, bicikli és gyalogos útvonalak igénybevételére buzdították a közönséget a szervezők, most 18 órától éjfélig GreenGo transzfereket is biztosítanak a résztvevőknek.  

 

Idén is az összes program egyetlen karszalaggal látogatható, melyet a résztvevő színházak szervezési osztályán vagy jegypénztárában, illetve a www.szinhazakejszakaja.hu és www.jegy.hu oldalon lehet megváltani.  

 

Résztvevő színházak: Átrium, Baltazár Színház, Bethlen Téri Színház, Budapest Bábszínház, Budapesti Operettszínház, Dumaszínház, Erkel Színház, Hatszín Teátrum, Játékszín, József Attila Színház, Jurányi Inkubátorház, Karaván Színház, Karinthy Színház, Katona József Színház, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Magyar Színház, Momentán Társulat, Ódry Színpad I Színház- és Filmművészeti Egyetem, Örkény István Színház, Ferencvárosi Pinceszínház, Radnóti Miklós Színház, Rózsavölgyi Szalon Arts&Café, RS9 Színház, StúdióK Színház, Szkéné Színház, Trafó, TRIP, Turay Ida Színház, Újszínház, Vidám Színpad, Vígszínház. 

 

2018.09.14