conFusion
Budapest, MU Színház, 2018. október 29. 20:00
A Freak Fusion Cabaret előadásai a múlt századi vándorcirkuszok misztikus világát jelenítik meg mai ízzel, némi sötét humorral fűszerezve varieté hangulatban.

A látványos zsonglőr-, akrobatika-, légtornász és burleszkjelenetek előadói a hazai underground cirkuszi élet krémjei. Idén új zenei formációval egészültek ki, ami még különlegesebbé teszi az élményt. A conFusion című előadásuk többéves újcirkuszi és kabarétapasztalataikból született meg.

A cirkuszi varieté – természetéből fakadóan – rövid etűdökből áll, összefüggő előadássá a különc porondmester és a többi fura figura közötti viszonyok varázsolják. A cirkuszzenekar egyedi élő és elektronikus hangzásvilággal festi alá az eseményeket.

Az első Freak Fusion Cabaret-t 2010-ben a Tűzraktérben mutatták be, és a próbaterem felújítására szervezett adománygyűjtő buli csúcspontjaként a Tűzmadarak és barátai által létrehozott cirkuszi varieté hatalmas sikert aratott. A nagy érdeklődésre való tekintettel az elkövetkező években számos szórakozóhelyen és fesztiválon léptek fel, közvetlen és szerethető világukkal egyfajta „kocsmacirkusz” műfajt teremtve, mindig az adott helyszínhez alkalmazkodva produkciójukkal.

Az újcirkusz népszerűsítése mellett egyfajta inkubációs célja is volt a projektnek: számos kezdő artistának és mozgásművésznek biztosítottak kísérleti színpadot.

Előadók: Gaia Santuccio, Kiss Gergely, Mező András, Turai Bálint, Zoletnik Zsófia

Zene: Igaz Balázs, Szakáll Tamás, Árkosi Szabolcs

Fény: Galkó Janka

2018.10.12