Poénos családi szuperhősfilm lesz a Shazam!
A Marvelnek és a DC-nek is van saját Captain Marvelje, és érdekes módon mindkettő pont 2019-ben kap önálló filmet. Azonban a DC még 2012-ben átnevezte a Captain Marveljét Shazamra, így a mozipénztáraknál biztosan nem várható keveredés.

A sztori röviden: Billy 14 éves, árva kissrác, aki egy árvaházból kerül a nevelőszüleihez, ám mégsem olyan élete lesz, amire a fentiek alapján számítanánk. A srácot ugyanis kiválasztja egy ősöreg varázsló. Ha a fiú kimondja a varázsló nevét, szuperhőssé alakul, igazán durva szuperképességekkel felszerelve. Azonban nincsen szuperhős szupergonosz nélkül, és ez egy olyan lecke, amit Billynek a saját bőrén kell megtapasztalnia. 

A rendező David F. Sandberg, a főbb szerepeket pedig Zachary Levi (Shazam), Djimon Hounsou (varázsló), Mark Strong, Jack Dylan Grazer és Adam Brody alakítják. Eredetileg a filmben benne lett volna Shazam képregénybeli nagy ellenlábasa, Black Adam is, ám miután kiderült, hogy a szupergenyát Dwayne Johnson alakítja, a DC inkább úgy gondolta, nem pazarolja el őt főellenfélként, inkább saját filmet ad neki. 

A film az egyik ékes példája annak, hogy a Warner minél inkább próbál eltávolodni Az Igazság Ligája buktájától: bár ez a mozi is ugyanabban az univerzumban játszódik majd, szándékosan nem kötötték össze vele: teljesen önálló produkció lesz. Ez már csak azért is fontos, mert a korábbi DC filmek mind túlkomolykodták a hangnemüket. Ezzel szemben a Shazam! kifejezetten vicces, poénokkal teli családi szuperhősfilmként jelentkezett be az első előzetesével, ami mindenképp új színt jelent majd a DC filmes univerzumban. 

Hazai bemutató: 2019. április 

2018.11.12