Gyerekprogramok a héten
Budapest, 2018. december 6 - 12.
Íme, egy hétnyi adventi program az egész családnak! Most megtudhatjuk, hogyan kerülhet ásvány a karácsonyfára, hová lett a köddé vált Mikulás, de a karácsonyi ünnepkör antik gyökereiről is hallhatunk. Ünnepvárás mesékkel, koncertekkel, adventi fabrikálással.

Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház 

www.kult13.hu 

december 9-én 16.30:

Micimackó – Az Árnyas Mesék Társulatának előadása 

Ajánlott korosztály: 5+. Az előadás a hagyományos árnyjátékból kiindulva, a mai fénytechnikát felhasználva jutott el a jelenlegi formájáig. Jegyár: 1350-1850Ft.  

Angyalföldi JAMK 

www.kult13.hu 

december 12-én 10h: 

Zongimesék – komolytalan komolyzene 

Ajánlott korosztály: 4+. Zenés, játékos kalandozás ismert zeneszerzők körül. Jegyár: 1350-1850Ft.  

Aquincumi Múzeum és Régészeti Park 

www.aquincum.hu 

december 9-én 11–16h: 

Saturnalia – A karácsonyi ünnepkör gyökerei az Antikvitásban 

Ajánlott korosztály: 3+. Trappolka zenés foglalkozás, ókori játékok, ajándékkészítő kézműves-foglalkozások és még számos program várja a látogatókat. Ingyenes!  

Barabás Villa 

www.barabasvilla.hu 

december 9-én 11h: 

Villa.berek – mesekuckó 

Ajánlott korosztály: 4-7. Az elmesélt történet megnyugtat, tanít a világról, gazdagítja a képzelőerőt. A diavetítés mellett egy-egy interaktív mesével várja a kicsiket Dömök Edina. Decemberben karácsonyi hangulatban, ünnepi mesék érkeznek. Ingyenes!  

Esernyős

www.esernyos.hu

december 9-én 15–19h:

Adventi szöszmötölő a Nyomda Galériával

Ajánlott korosztály: 5+. Gyerekek és felnőttek, az egész család karácsonyi nyomatokat készíthet, kipróbálhatják a hagyományos írógépet és megismerhetik a klasszikus nyomdászatot, illetve a nyomdagép működését is. Ingyenes! 

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház 

www.juranyihaz.hu 

december 8-án 11h: 

GóleMese 

Ajánlott korosztály: 3-9. Hogyan kerül egy történetbe egy fél takaró, egy gránátalma magja, Salamon király, egy méhecske, és az igazság mécsese? A rabbi elmeséli, miközben a mese erejével próbál életet lehelni a Gólembe! Jegyár: 1500 Ft.  

KlauzálHáz  

www.klauzalhaz.hu

december 11-én 10h

Manócska Színház – Télapó karácsonyi rénszarvasa

 

Ajánlott korosztály: 3-10. Rudolf a kis rénszarvas piros orral születik, emiatt társai sokat csúfolják. Már-már elbújdosna a világ elől, amikor barátokra lel, akik nem bántják azért, mert más mint a többiek. Barátai segítségével legyőzi, sőt jószívűvé változtatja Mikulás ősi ellenségét Viharellát. Hóvihar miatt csak Ő vezetheti a Mikulás szánhúzóit, mivel sokat csúfolt orra messzire világít. A Karácsony így meg lesz mentve, és a kis rénszarvasból hős lesz. Jegyár: 900 Ft.

december 12-én 14h: 

Gulliver Színház – Lizi karácsonya 

Ajánlott korosztály: 7+. Lizi anyukájával és apukájával együtt már készülődik a karácsonyra. Lizi nagy álma, hogy idén ő is olyan szuper telefont és számítógépet kapjon, mint ami a többieknek van az iskolában, azonban a drága holmiknak bizony nagy ára van. Lizi elhatározza, hogy eladja kedvenc plüss játékát, hogy megszerezhesse az áhított kütyüket. Jegyár: 900 Ft.  

Kőrösi Csoma Kőbányai KK + KÖSZI 

www.korosi.org 

december 8-án 10h: 

Alma együttes koncert 

Ajánlott korosztály: 2+. A zenekar teljesen megújult repertoárral és hangzással szórakoztatja a megszokott színvonalon a kicsiket és nagyokat. Jegyár: 1800-3200 Ft.  

Lipták Villa (Zeg-Zug Művelődési Ház) 

www.liptakvilla.hu 

december 6-án 17h: 

Mikulás a villában 

Ajánlott korosztály: 3+. A villába látogat a Mikulás krampuszokkal, énekkel, verssel, játékkal, ajándékokkal! A részvétel regisztrációhoz kötött! Jegyár: 1300 Ft.  

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum 

www.mkvm.hu 

december 9-én 10–12h: 

Szorgoskodó I. – Családi kézműves délelőtt 

Ajánlott korosztály: 3+. Tudod már, hogy mit ajándékozol szüleidnek vagy testvérednek? Esetleg rajzolsz valami szépet és bekeretezed? Készíts VARÁZSKÉPET ajándékba! A program regisztrációköteles. Regisztrálni december 8-ig lehet. Jegyár: 1000 Ft.  

Magyar Nemzeti Múzeum 

www.mnm.hu 

december 8–9. 10–18h: 

Adventi Vásár – III. Történelmi Kézműves Vásár és Hagyományőrző Találkozó 

Ajánlott korosztály: 6+. Az igényes kézművestermékek mellett változatos programok is helyet kapnak. Szakmai előadásokkal, kézműves-bemutatókkal, koncerttel, viseletmustrával és többféle vívóversennyel várják a látogatókat. Jegyár: 800-1500 Ft.  

Magyar Természettudományi Múzeum 

www.nhmus.hu 

december 8-án 10h: 

Műhelytitkok: Hogyan kerülhet az év ásványa a karácsonyfára? – Minerofil advent a múzeumban 

Ajánlott korosztály: 5+. Interaktív ismeretterjesztő kézműveskedés az Ásványtár mineralógusaival: Jánosi Melindával, Kis Annamáriával és Topa Boglárkával. Ingyenes!  

Óbudai KK - 3K 

www.kulturkozpont.hu 

december 8-án 16h: 

Köddé vált Mikulás 

Ajánlott korosztály: 3-10. A Mikulás teli puttonnyal elindult, hogy ajándékot vigyen a mesék szereplőinek. Csakhogy útközben nagy baj történt. Nyoma veszett, köddé vált. Senki se látta. Nem marad más hátra, mint útra kelni és megkeresni őt a mesék földjén, ha törik, ha szakad. Különben nem érkezik meg időben a gyerekekhez. És azt, ugye, senki sem szeretné? Még az is előfordulhat, hogy csak a varázslat segíthet. A műsorban megzenésített versekből kerekedik ki a történet. Jegyár: 1000 Ft.  

Óbudai Kulturális Központ 

www.kulturkozpont.hu 

december 9-én 10h: 

Két Mikulás egy erdőben – Családi vasárnapok 

Ajánlott korosztály: 3+. Az előadás elején megérkezik a Mikulás bácsi és egy régi mesébe kezd, melyet aztán a gyerekekkel együtt énekekkel, versekkel tesznek még izgalmasabbá. A megelevenedett erdőben olyan mesébe kerül bele a Mikulás, amelyre maga sem számított. Jegyár: 1000-1500 Ft.  

Óbudai Platán Könyvtár 

www.platankonyvtar.hu 

december 8-án 11–13h: 

 

Ajánlott korosztály: 5+. Gyere és készülj a karácsonyra! Itt a lehetőség, hogy egyedi adventi naptárat alkoss a családnak. Ingyenes! 

december 11-én 17h: 

Állati jó hely 2. 

Ajánlott korosztály: 7+. Hol tudjuk egyszerre megnézni a különböző földrészek állatait? Mi a szerepe az állatkerteknek? Mitől érdekes a budapesti Varázshegy? Az Elveszett Állatok Alapítvány ismét az állatkertek világába kalauzol el bennünket. Ingyenes!  

Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ 

www.bphkk.hu 

december 9-én 10–15h: 

„Mikulásország a Stefánián” 

Ajánlott korosztály: 3+. Üvegfestés, csuhébábkészítés, gipszfestés, karácsonyi és Mikulás-díszek készítése és vetélkedők várják az érdeklődőket. Jegyár: 1800 Ft.  

Vigyázó Sándor MH 

www.vigyazomh.hu 

december 8-án 10h: 

Vasútmodell-kiállítás, játszóház és börze 

Ajánlott korosztály: 3+. A klub Magyarországon egyedülálló, modulrendszerű villamos terepasztalából tekinthető meg egy főként új vagy eddig még nem látott elemekből álló, 22 méteres részlet. Megújult vonalvezetéssel lesz kipróbálható a már jól ismert interaktív LGB is. Mindemellett további irányítható terepasztalok, Playmobil vasút, illetve játék- és modellbörze is várja az érdeklődőket. Jegyár: 200-300 Ft.

  

2018.12.05