Hungarikum-ismereti vetélkedő a MU Színházban
Budapest, MU Színház, Január 25., 26., 20h
Kedvelik azon megmérettetéseket, amelyeken a rátermettség helyett a szimpátia, esetleg rokoni- vagy érdekkapcsolatok döntenek? Amikor a lelkiismeretet legyőzi a lábszagú lustaság, a politikai korrektséget pedig a zsíros cinizmus és a felsőgomb-kigombolás?

Kelemen Kristóf, Pálinkás Bence György és a MU Színház Borkóstolással egybekötött tehetséggondozás című előadásban közös játékra invitálja a nézőket. Ugyanis a Hungarikum Ügynökség 2019-ben is megrendezi háromfordulós, Hungarikum-ismereti vetélkedőjét, amelynek nem kisebb a tétje, mint hogy ki nyeri el a Hungarikum Ügynökség Lovagkeresztje elismerést. A vendégeknek ügyességi és kvíz feladatokon kell helytállniuk, a program pedig díjátadó gálával zárul. 

Az alkotókról: 

Kelemen Kristóf dramaturg, rendező, a Radnóti Miklós Színház dramaturgja, az SZFE Doktori Iskola doktorandusza.  

Pálinkás Bence György kollaboratív művészeti és posztdramatikus színházi projektekben valamint kísérleti tanórákon dolgozik. A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Alapítvány kuratóriumának elnöke, a Magyar Képzőművészeti Egyetem doktorjelöltje.  

Kelemen Kristóf és Pálinkás Bence György Magyar akác című közös produkciója elnyerte a szegedi THEALTER Fesztivál kritikusdíját, és az előadást beválogatták több nemzetközi színházi fesztivál programjába is, így eljátszották Bázelben, Nyitrán, Lipcsében, Drezdában és Chemnitzben.

Regényi Júlia filozófia szakon kezdte tanulmányait, majd nemzetközi kapcsolatok elemző végzettséget szerzett. Fontosnak tartja, hogy a társadalmi jelenségekkel, illetve a politikai folyamatokkal művészeti alkotások formájában is tudjunk és merjünk foglalkozni. 

Tarr Judit szabadúszó színész, az E-Mancik Színházi Manufaktúra tagja.  

2019.01.11