Plakát klasszikusok
Budapest, Szimpla Kert, február 7. - április 4.
Egy évtizede úgy beszélt a szakma a plakátművészetről, mint haldokló műfajról. Az azóta eltelt időben azonban a műfaj átalakult, frissült és megőrizve sajátos gondolkodásmódját újra virágkorát éli.

Köszönhetjük mindezt azoknak a grafikusoknak, tervezőknek, művészettörténészeknek, gyűjtőknek, szakmai szervezeteknek, akik érezték, hogy ez a sajátos alkotói világ, amely a képzőművészet és a reklámgrafika határán ide-oda táncolva évtizedeken át szórakoztatta a szemeket, színesítette az utcákat, nem tűnhet csak úgy el a világ változásai miatt. 10-15 év elteltével, úgy tűnik, a műfaj újra megtalálja a helyét, lehetőséget teremtve az újabb és újabb generációknak, hogy e speciális és egyedi vizuális nyelven fejezhessék ki magukat, amit úgy nevezünk plakátművészet. 

A magyar plakátművészet második aranykorában készült munkákból látható egy egyedülálló válogatás a Szimpla Kertben, a Plakátfalon. Az ikonikus plakátok között, olyan alkotók munkái láthatók, mint Árendás József, Balogh István, Bakos István, Baráth Ferenc, Dékány Péter, Ducki Krzysztof, Gyárfás Gábor, Kemény György, Molnár Gyula, Molnár Kálmán, Orosz István, Pinczehelyi Sándor, Szilvásy Nándor, Schmal Károly. 

2019.02.11