Gyerekprogramok a héten
február 14 - 20.
Még néhány hétig élvezhetjük a farsangi időszakot, ennek jegyében pedig sok helyen lehet majd mulatozni, álarcot gyártani, szörnyszelídíteni... Továbbá rengeteg klasszikus mese elevendik meg bábos formában, múzeumi kalandok is várják a gyereket, és persze a zene és a tánc sem maradhat ki a sorból.

Angyalföldi JAMK 

www.kult13.hu 

február 17-én 11h, 18-án 10h: 

Segítség, ember! – Mesejáték 

Ajánlott korosztály: 4+. Kisfiú hősünk, Ember Elek nagyon szereti az állatokat, csak az a kérdés, jól szereti-e őket? Elek védencei bírósági tárgyalásra idézik meg kicsiny gazdájukat. Szerencsére ennek a pernek nem lesz vesztese. Jegyár: 1350-1850 Ft.  

Benczúr Ház 

www.benczurhaz.hu 

február 17-én 10.30: 

A Kolompos együttes gyermekműsora – farsangi mulatság 

Jegyár: 200 Ft, postás gyerekeknek és szüleiknek 800 Ft, 2 éven aluliaknak ingyenes.  

Bethlen Téri Színház 

www.bethlenszinhaz.hu

február 17-én 10h: 

Kisgömböc – a Marica Bábszínháza előadása 

Ajánlott korosztály: 3+. Intenzív játék a gyerekekkel, felnőttekkel. Különleges előadás különleges bábokkal, hiszen egy tulipános láda tartalma elevenedik meg hímzett vánkossal, falvédővel. Az előadás után kézműves-foglalkozás várja a gyerekeket. Jegyár: 1600 Ft.  

Csekovszky Árpád MH 

www.vigyazomh.hu 

február 17-én 11h: 

Kultúrházak éjjel-nappal: Ligeti Csalamádé – Holle anyó – a Batyu Színház előadása 

Ajánlott korosztály: 3-10. Az előadás után kézműves alkotóműhelybe várják a gyerekeket. Előzetes bejelentkezés ajánlott a csekohaz.szervezes@vigyazomh.hu címen vagy 1/256-0267 számon. Jegyár: 700-1000 Ft.  

ELTE Lágymányosi Campus parkoló 

www.facebook.com 

február 16–17. 10h: 

VII. Budapesti Halfesztivál 

Fűtött sátrakkal, koncertekkel, hatalmas vidámparkkal, akváriumokkal, élményhorgászattal, óriásbográccsal, több száz fajta halétellel várják az érdeklődőket. Ingyenes! 

Királyerdei Művelődési Ház 

www.csepelivaroskep.hu/kiralyerdei 

február 16-án 8–16h: 

8. Csepeli Disznótor 

Mesemalac – a Batyu Színház interaktív gyermekprogramja, táncház, Állati produkció – a Bab Társulat óriásbábos, zenés műsora, Völgyi Zsuzsi fellépése, disznótoros ételek, kézművestermékek vására, játékok gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt és állatsimogató várja az érdeklődőket. Jegyár: 500 Ft.  

Klebelsberg Kultúrkúria 

www.kulturkuria.hu 

február 15-én 14.30: 

Mazsola-bérlet: Lúdas Matyi – a Bóbita Bábszínház előadása 

Ajánlott korosztály: 6-10. A szegény libapásztorfiú történetén keresztül gondolkozhatunk arról, szabad-e bűnbeesnünk a jó cél érdekében, jogos-e az egyszeres vétekért a háromszoros büntetés. Meg arról, mihez kezdünk a hatalommal, ha hozzánk kerül.Hogyan nem leszünk például zsarnokok, pöffeszkedők meg hatalmaskodók. Jegyár: 1200 Ft.  

Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont 

www.lovasut.hu

február 17-én 10h: 

Családi Alkotóműhely: Itt a farsang, áll a bál! 

Te is készülsz már a farsangi mulatságra? Fánkot sütsz és jelmezt varrsz? Gyere el februárban is a Családi Alkotó Műhelyünkre, ahol a fantasztikus jelmezedhez egyedi maszkot, álarcot készíthetsz! Különleges technikákkal, mindenféle izgalmas anyagból készítjük el az idei év farsangi maszkjait! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció: +36-70/429-9448 számon vagy a info@hegytortenet.hu címen lehet.  

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum 

www.mkvm.hu/furdonap-a-muzeumban 

február 16-án 10h: 

Fürdőnap a múzeumban 

Játékos élő kiállítás, szappanöntés bemutató, fürdőgolyó-készítés és interaktív tárlatvezetések várják a látogatókat. A tárlatvezetések regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni a mkvmuzeum@gmail.com címen vagy a 1/375-6249 számon lehet.  

Magyar Nemzeti Galéria 

www.mng.hu

február 16-án 11h: 

Szombati szemezgető 

Ajánlott korosztály: 5+. Játékos foglalkozások családoknak – 1 alkalom, 1 műalkotás. Ingyenes! 

Marczibányi Téri MK 

www.marczi.hu 

február 17-én 10–12h: 

Kőketánc – Rongyosbál 

Ajánlott korosztály: 1-7. Zene, tánc, ének, játék, kézművesség és mese várja a gyerekeket. Jegyár: 600 Ft.  

Mesemúzeum 

www.mesemuzeum.hu 

február 16-án 11–13h: 

Farsangi készülődés 

Ajánlott korosztály: 5-10. Gyere jelmezben és alkosd meg saját kezűleg öltözéked kiegészítő darabját! Kreatív kézművesedés együtt, vidáman. Ló, róka, busó, sombrero és egyéb álarcok készítése Farkas Réka iparművésszel a Mesemúzeumban. Jegyár: 400-600 Ft.  

MOMkult 

www.momkult.hu 

február 14-én 10.30: 

Babakoncert 

A gyermekek zenei fejlesztése nemcsak zenei tehetségük kibontakoztatását szolgálja, hanem a két agyfélteke harmonikus fejlődését is, ami által érzékennyé, kreatívvá, kitartóvá, fegyelmezetté, intelligensebbekké válnak, befogadóbbak lesznek az őket ért hatásokkal szemben. Jegyár: 800 Ft, kísérőnek 200 Ft.  

Óbudai Kulturális Központ 

www.kulturkozpont.hu 

február 17-én 10h: 

Családi vasárnapok: Világforgó – a Veronaki Zenekar családi koncertje 

A Világforgó igazi világzenei csemege, melyben a zenekar különböző kultúrák népzenéjét és gyermekdalait ötvözi saját zenei elképzeléseikkel. Jegyár: 1400-1900 Ft.  

február 20-án 10.00–14.30: 

Bonbon Matiné: Lúdas Matyi – Zenés-mesés előadás 

Ajánlott korosztály: 3+. Ezeken a programokon a zenei nevelés mellett fontos szempont még az interaktivitás, hogy az óvodások és kisiskolások ne csak passzív nézőként üljenek végig egy-egy előadást, vagy hallgassanak meg egy koncertet, hanem annak aktív részesévé és részévé váljanak. Jegyár: 1500 Ft.  

Óbudai Platán Könyvtár 

www.platankonyvtar.hu 

február 16-án 11h: 

Mesesarok – közösségi felolvasó 

Legyél felolvasó vagy mesehallgató! Ingyenes!  

Petőfi Irodalmi Múzeum 

www.pim.hu 

február 17-én 10–12h: 

Rémségek kicsiny múzeuma, avagy farsangi mulatság és szörnyszelídítés 

Ajánlott korosztály: 4-12. Gondoltál már arra, milyen lenne elkészíteni saját szörnyedet és utána megszelídíteni. Sokkal könnyebb és mókásabb, mint hinnéd! Más nem is kell hozzá, mint egy pompás közös mese, játékos fantáziád, megannyi színes, tekergő-fodrozódó, csillogó papír és anyag, s már el is készítetted saját tél- vagy unaloműző bábodat. A program regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a muzeumped@pim.hu címen lehet. Ingyenes!  

Szépművészeti Múzeum 

www.szepmuveszeti.hu 

február 16-án 11h: 

Szombati Szemezgető 

Ajánlott korosztály: 6-12. A családok számára meghirdetett játékos foglalkozásainkon a Szépművészeti Múzeum mesterművei közül szemezgetünk, viszont egyszerre csak egy műalkotással ismerkedünk meg. Azzal azonban alaposan, játékosan és kreatívan. Ingyenes! 

TEMI Fővárosi Művelődési Háza 

www.fmhnet.hu 

február 16-án 10h: 

Babaszínház: Boribon cicája 

Ajánlott korosztály: 0-3. Boribon és Annipanni egy éhes cicát találnak a hazafelé úton. Nagy az öröm, amikor kiderül: kiscica Boribonnal marad. De vajon mi legyen a neve? Jegyár: 1700 Ft.  

Tücsöktanya 

www.kult13.hu 

február 17-én 10.30: 

Farsang a Tücsöktanyán 

A Kobzos együttes táncháza, Tücsök Kézműves Műhely, társasjátékkör és játszóház várja a látogatókat. Jegyár: 800 Ft, XIII. Kerületi Kártyával ingyenes!  

Vigyázó Sándor MH 

www.vigyazomh.hu 

február 17-én 16h: 

Kultúrházak éjjel-nappal – Apraja napja: Farsangi mulatság 

Batyus bál tánccal és kézműves-foglalkozással. Jegyár: 600 Ft.  

2019.02.13