Így készült a Családi bunyó
Nem igazán mondhatjuk szokványosnak, hogy a világ legnagyobb akciósztárja, Dwayne Johnson egy aranyos független film élére álljon, a Családi bunyó mégis a színész szerelemprojektje volt, amiért foggal-körömmel küzdött. De miért volt számára ennyire fontos ez a családi sportmozi?

10. Dwayne Johnson a Halálos iramban 6.-ot forgatta Angliában, amikor éjszaka nem tudott elaludni a hotelszobájában, és a tévét nézve ráakadt a The Wrestlers: Fighting with My Family című dokumentumfilmre. Azonnal beleszeretett a történetbe, és a saját pénzéből megvásárolta a filmjogokat. 

9. A sztárt leginkább az vonzotta a projektben, hogy a sztori főhőséhez, Paige-hez hasonlóan ő is pankrátorok családjából érkezett, hiszen az apja, a nagyapja és a nagybácsijai is azok voltak, és az édesanyja volt a sportág első női promótere. Valahol a saját történetét látta meg a dokumentumfilm karaktereiben, így bár a Családi bunyó nem róla szól, mégis ez az eddigi legszemélyesebb filmje. 

8. A film azután került sínre, miután Kevin Misher producer csatlakozott, és nemcsak a Film4 nevű angol produkciós céget, hanem a WWE (World Wrestling Entertainment) szervezetet is meggyőzte, hogy szálljanak be a film finanszírozásába. Persze ehhez az is kellett, hogy Dwayne Johnson bejelentette: nemcsak producerként száll be, szerepelni is fog a készülő filmben. 

7. Dwayne Johnson a filmben testhezálló szerepet kapott: saját magát alakítja. 

6. A WWE betársulása amúgy is elengedhetetlen volt: kis költségvetésű filmként a támogatásuk nélkül képtelenség lett volna látványos arénajeleneteket forgatni rengeteg nézővel. Ehhez az kellett, hogy a stáb a nagy meccsek szüneteiben tudjon forgatni. 

5. A rendezőt is Dwayne Johnson választotta a projekthez. Az angol Stephen Merchant (aki azon kevesek közé tartozik, aki elmondhatja magáról, hogy magasabb Johnsonnál) még a 2010-es Fogtündér című családi vígjátékban dolgozott együtt a sztárral, aki úgy érezte, tökéletes választás lenne ehhez a projekthez is, mert érti és szereti a karaktereit, és kiváló a humora. 

4. A stáb számára az irányt a Billy Elliot című film jelentette: egy vérbeli underdog történetet akartak elmesélni, ahol valaki kitör a környezetéből és önerejéből sikeressé válik. 

3. Bár maga Stephen Merchant rendező egyáltalán nem pankrációrajongó, a film előtt nem kimondottan volt tisztában a sportággal, és azt is tudta, hogy teatralitása miatt sokan nevetségesnek tartják, azt már rögtön az elején eldöntötte, hogy a Családi bunyóban nagyon komolyan fogja venni. Erre a legfőbb oka az volt, hogy a szereplői is nagyon komolyan veszik ezt a sportágat, hiszen erre tették fel az egész életüket. 

2. Paige szerepével alaposan meggyűlt a bajuk a casting során, hiszen olyan színésznőt kellett találniuk, aki meggyőző fizikummal rendelkezik ahhoz, hogy a nézők elhiggyék, hogy évek óta pankrátor, valamint szükség volt a színészi tehetségre is, hogy a karakter lelki ívét vissza tudja adni. A hosszúra nyúlt válogatás végül akkor ért véget, amikor meghallgatták a Lady Macbeth főszereplőjét, Florence Pugh-ot, aki azonnal lenyűgözte őket. 

1. A színésznőt maga a WWE vette kezelésbe, és elvitték az egyik kiképzőtáborukba, ahol profi pankrátorok és kaszkadőrök vették kezelésbe. Mivel a wrestling alapvetően koreográfiára épül, a színésznőnek rengeteget segített a táncos múltja. 

2019.03.11