Queendom
Budapest, MU Színház, október 30. 20:00
Hét lény, hét női test. Szüzek, királynők, bölcsek, anyák és harcosok. Megjelennek neked és általad. Megelevenednek fantáziáidból és visszaveszik, ami az övék.

Szabó Veronika performer-rendező és hét alkotótársának előadása a kortárs színház, a fizikai színház és a dragshow-k metszéspontján egyensúlyoz. Improvizációkra épül előre lefektetett játékszabályok mentén, így minden este új előadás születik, amelynek a nézői jelenlét fontos alkotója. Női és férfiábrázolásokat vonultat fel a reneszánsztól a mai popkultúráig. Szerepeket mutat be és vetít egymásra, amíg a határvonalak elmosódnak, és a néző tekintete rajzolhatja őket újra.

A Szabó Veronika koncepciója alapján készült előadás féléves kutatómunka eredményeként jött létre, ami során az alkotók azt vizsgálták, mit csinálhatna egy csapat nő, ha csak ők léteznének és ők diktálnák a szabályokat. Foglalkoztak a hatalom, a szexualitás és erő kérdésével, kísérleteztek a hétköznapi női és férfi szerepekkel, attítűdök imitálásával és kiforgatásával.  

Az előadás explicit szexualitást és meztelenséget tartalmaz. 

18+

2019.04.04