Varidance: Terminál - A világ táncai egy előadásban!
Budapest, MOMkult, április 24. 19:00
Izgalmas utazáson vehet részt és színes nemzetközi táncparádéban lehet része annak, aki jegyet vált a Varidance Terminál - Határtalan táncok című, frissen felújított előadására. A darab kerettörténetét egy kényszerű reptéri várakozás adja, amit tánccal dobnak fel a résztvevők.

A táncprodukció egy nagyon is életszerű repülőtéri szituációra, egy nem várt esemény – legyen az sztrájk, havazás vagy vulkánkitörés – miatti kényelmetlen reptéri várakozásra épül, ahol a várócsarnokban összezárt nemzetközi társaság, hogy elűzze bosszúságát és elüsse valahogy az időt, táncolni kezd. A darabban egymást tanítják meg saját nemzeti táncukra az utazók, egymás után fűzve sorba a tranzitban várakozó nemzetközi társaság táncait és zenéit, kezdve a japán taiko ritmusokkal és vad afro táncokkal, megidézve a velencei karnevál hangulatát és egy tradicionális zsidó esküvői ceremóniát, hogy aztán spanyol flamencóval, ír sztepptánccal, görög szirtakival és mulatós cigánytánccal folytatódjon a sor. 

A Vári Bertalan Harangozó-díjas táncos, koreográfus vezette Varidance estje mindenki számára igazi kulturális csemegét ígér, és úgy repít körbe a nagyvilágban, hogy közben el sem hagyjuk a székünket. 

Jegyvásárlás >>

2019.04.10