Börtönbe kerülhet az egyik Született feleség
Felicity Huffman 6-tól 21 hónapig tartó börtönbüntetésnek nézhet elébe, amennyiben a bíróság bűnösnek találja őt. A Született feleségek című sorozat Lynette Scavóját alakító színésznő több más jól szituált szülővel együtt kenőpénzt fizetett azért, hogy lányát bejuttassa egy elitegyetemre.

Egy hónapja robbant ki a botrány az USA-ban, amikor is több tucat ember ellen emeltek vádat amerikai szövetségi ügyészek, akiket felvételi csalással, illetve az ebben való közreműködéssel gyanúsítanak. Néhány gazdag és kiváltságos helyzetben lévő szülő, köztük pár ismert ember is, úgymint Felicity Huffman vagy Lori Loughlin színésznő ugyanis kenőpénzt fizetett azért, hogy gyermekét bejuttassa a legjobb egyetemekre. A vádlottak közt a szülők mellett a pénzt elfogadó felvételiztetők, illetve edzők is vannak – a diákokat több esetben hamisan élsportolónak minősítve juttatták be az egyetemekre –, az érintett iskolák között pedig olyan híres intézmények is találhatók, mint a Yale, a Stanford, a Wake Forest vagy a Dél-Kaliforniai Egyetem. 

Huffmant több szülővel egyetemben korábban le is tartóztatták, és három rendbeli bűncselekmény miatt emeltek ellene vádat. A színésznő, aki 15 ezer dolláros kenőpénzt fizetett azért, hogy lányát bejuttassa a kiválasztott egyetemre, most tizenkét másik társával együtt minden felelősséget vállalva bűnösnek vallotta magát. Huffman a tárgyalás napján közleményt adott ki, amelyben kihangsúlyozta, hogy lánya nem tudott az egész ügyről semmit, elnézést kért továbbá a diákoktól, valamint az oktatóktól és a családja mellett a kollégáitól is. Ítélet még nem született, ám akár több hónapos börtönbüntetésre is számíthatnak az érintettek.

(CNN) 

2019.04.09