Éjféltájt (Minuit)
Budapest, Trafó, Április 19., 20h; 20., 15h és 20h
A francia újcirkusz egyik legjelentősebb alkotójának, az akrobata és performer Yoann Bourgeois-nak Minuit / Éjféltájt című előadása egy kísérletsorozatra épül.

Bourgeois-t a „felfüggesztési pont" érdekelte, és onnan jutott el a vaudeville jellegű etűdök sorozatáig. Azt a kifejezhetetlen állapotot igyekezett megragadni, amit a test súlytalansága jelent mozgás közben. Bourgeois olyan instabil színteret talál ki, amely az ember, az objektum és a zene közötti erő-egyensúlyra alapoz, így próbál közelebb jutni ehhez az állapothoz és feltárni illékonyságából eredő varázsát. Jelenetek földön, trambulinon, levegőben; szólók, duettek és rögtönzött élőzene: négy akrobata és egy hárfás költői küzdelme a világ kiegyensúlyozatlanságával. 

Ő és káprázatos partnerei zuhannak és repülnek, a székek, lépcsők, mikrofonok a humor és a mágia lehetőségévé válnak. A testek tárcsákat és fogaskerekeket imitálnak, súlyokat és ellensúlyokat, felfedve a költészetet ebben a megfoghatatlan köztes térben. Yoann Bourgeois cirkusza érzékeny és kifinomult, amihez remekül illeszkedik Laure Brisa pontos és reflexív élőzenéje. 

Előadások:

Április 19., 20h;

Április 20., 15h és 20h 

2019.04.11