A Föld napja - április 22.
Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése – erre figyelmeztet az idei Föld napja, melynek kiemelt témája a biológiai sokféleség megőrzése.
Bár gyerekkönyveink, képernyőink még mindig tele vannak zsiráfokkal, farkasokkal és csimpánzokkal, a valóságban már csak nagyon kevés maradt belőlük. A világon alig 500 ezer zsiráf, szürke farkas, csimpánz él összesen, ezzel szemben 31 milliárd házi szárnyas, közel 2 milliárd szarvasmarha és házi kutya, macska – meg 7, 6 milliárd ember.

Mit tehetsz Te? Sokat. Zöldítsd környezetedet, ültess fát, termelj haszonnövényeket, komposztálj, éheztesd a kukát, szigetelj, közlekedj közösen, ne vásárolj csomagoltat, élj műanyagok nélkül, válts környezetbarát szerekre, félkész, kész helyett egyél friss hazait, egyél kevesebb állatit... ajándék a környezetnek, egészségednek.

A Föld napja cselekvő ünnep, amely mindnyájunk jövőjéről szól. Több mint egymilliárd ember cselekszik egy időben 192 országban - a Föld napja ma már a világ legnagyobb környezeti eseménye.

2019.04.12