Két folytatás is óriásit bukott az amerikai mozikban
Nem alakul a várakozásoknak megfelelően az idei amerikai mozis nyár: a John Wick harmadik részét és az Aladdint leszámítva eddig minden eddigi próbálkozás megbukott. A héten két film is áldozatul esett.
Még ki sem heverte Hollywood a Sötét Főnix bukását, máris itt van két újabb jelentkező a hatalmas, nyári pofonért. Ebből az egyik a Men in Black franchise negyedik része, ami alig több mint a felét hozta az első hétvégén az eddig leggyengébb MIB-s nyitánynak. 51 millió alatt eddig egyetlen rész sem nyitott, de a nemzetközi kalandokra koncentráló folytatásnak most be kellett érnie 28 millióval, ráadásul a film nemzetközileg sem muzsikál túl jól. A Sony egyetlen vigasza az lehet, hogy nyári blockbusterhez képest viszonylag barátságos összegből, 110 millió dollárból kihozta a filmet.

Utoljára 2000-ben láthattunk Shaft filmet, és nem mondhatnánk, hogy akkor óriási klasszikust tettek le az asztalra. Az új mozi csak Samuel L. Jackson népszerűségében bízhatott, de ez nem volt elég: a nyolcmilliós nyitány még így is vérszegény egy harmincmilliós filmtől, ráadásul a Warner a külföldi bevételekben sem bízhat, ugyanis Amerikán kívül a filmet a Netflix terjeszti majd június végétől.


(boxofficemojo.com)
2019.06.17