Flying Bodies Fesztivál
Budapest, Artus Kortárs Művészeti Stúdió, 2019. augusztus 11 - 17.
Repülő testek, súlytalanság, Flow, szabadság... Ezekkel a hívószavakkal vár minden érdeklődőt az első alkalommal megrendezett Flying Bodies Fesztivál, ami a 2014 óta szervezett Flying Bodies kurzussorozat utódja és egyben a Duda Éva Társulat 10. évfordulójának egyik kiemelt programja.

Minden szempontból egyedi, progresszív programokra számíthatnak az érdeklődök, napközben cirkusz- , parkour- , tánckurzusok lesznek, később díjazott kortárs táncelőadások magyar és nemzetközi alkotóktól, meghökkentő cirkuszprodukciók és pop-up performanszok az ipari építészet egyik különleges létesítményében, az Artus Kortárs Művészeti Stúdióban. Esténként pattog a hiphop és zakatol a techno a város szívében ringatózó Trip hajón, ahol már csak a teraszon állva és a kilátásban gyönyörködve is szárnyra kap a szellem.

A fesztivál képzési programja világszínvonalú oktatókat hoz Budapestre, hogy a legmagasabb szinten is, és a felfedezőknek egyaránt hasznos workshopokat kínálhasson, ugyanakkor azok is csatlakozhatnak a Flying Bodies Fesztivál közösségéhez, akik a kurzusokon kívüli programokra kíváncsiak.  

Több nemzetközi előadó közül a holland Panama Pictures cirkusztársulat két produkciót is bemutat a fesztivál fő helyszínén, az Artus Kortárs Művészeti Stúdióban. Lesz közös slammelés Kemény Zsófival, Pion Istvánnal és Bárány Bencével a Trip hajón, ugyanitt koncertezik a Mulató Aztékok, míg a Deep Glaze a Dürer Kertben lép fel. Lehetőség lesz Gryllus Ábris beatjeire tombolni, tanulni a Yamakasi csoport egyik tagjától, Tony Thich-től, vagy részt venni a Tűzmadarak cirkuszcsapat interaktív programjain.

A táncelőadások sorában láthatjuk Cuhorka Emese és Molnár Csaba idén bemutatott Mestermunka című előadását, a Collective Dope (Nóra Horváth & Gábor Ivanov) Lábán Rudolf-díjas Beat darabját, Julien Gros L'aisance des petites choses munkáját, Willany Leó Improvizációs Táncszínházát és a Duda Éva Társulat különleges Blurry produkcióját. 

A Flying Bodies rendezvények minden évben a legizgalmasabb, legkülönlegesebb, legkreatívabb embereket hozzák össze, emellett a helyszínek tulajdonságai és a programok struktúrája mind lehetővé teszik a legközvetlenebb, legszabadabb kapcsolódást egymáshoz. Intenzív fejlődés, felejthetetlen bulik és életre szóló barátságok ugródeszkája ez a fesztivál.  

Támogatók: NKA, EMMI, Pesti Est, Imre Zoltán Program 

2019.07.04