Programok a Balatonnál
2019. július 11 - 17.
Új helyszínen, a Balaton partján a világ legjobb műrepülő pilótái. Sörfesztivál, borhét, street fesztivál, fogathajtás, jazzfiesta, falunap és még egy csomó izgalmas program a magyar tengernél!

Badacsony
júl. 12–17. Badacsonyi Bor7
Hazánk egyik legrégebbi és legnagyobb fehérbor-termelő vidéke, a balatoni borok fellegvára, Badacsony. A vulkanikus talajról származó badacsonyi boroknak egyedi karakterük van. Nem véletlen, hogy a Badacsony borát az istenek nektárjának nevezik. Ezt bizonyítják a környék leghíresebb borászatai július utolsó két hetében. Jöjjenek és kóstoljanak bele bátran a Badacsonyi Borvidék legnevesebb pincéinek legjobb boraiba a Bor7-en. Gasztronómia, kulturális programok mellett a látogatók olyan neves fellépőkkel találkozhatnak, mint a Stereo Swing, Takáts Eszter és zenekara, Odett, Cserpes Laura, Swing a la Django Horányi Julival, Petruska, The Bluesberry Band, vagy a Szabó Leslie Band.

www.badacsony.com

Balatonboglár
(Tesco mellett)
júl. 13-án 10h Fogathajtó verseny
Látványos és izgalmas versenyek, remek versenyzők több megyéből. Ingyenes!

Balatonföldvár
Jubileum tér  
júl. 12-én 19h Térzene Balatonföldváron

A jelenleg 70 főből álló Balatonföldvári Ifjúsági Fúvószenekar 1992-ben alakult Kapus János vezetésével. Balatonföldvár Jubileumi és Fesztivál terét már hosszú évek óta töltik meg zenével nyaranta. Ingyenes!

Balatongyörök
Kossuth u. – Dísztér  
júl. 11-én 20h JazzFiesta – Dívák estje

Fellép: Németh Kyra Smallchestra. Németh Kyra egyedi hangja, stílusa, lendülete és érzelmi töltete egyaránt lebilincseli a hallgatóságot. Kifinomult improvizációs készsége a legnagyobb jazz énekesnőkhöz teszi hasonlatossá előadásmódját. Zenekara a klasszikus, zongora-bogo-dob trió felállást követi. 21.30-tól  Kamilka & Pesti Sikk. A Kamilka & Pesti Sikk nevéhez hűen a régi zenésfilmek világából, a jazz-pop és a funk lezserségéből töltekezve saját ízű, őszinte zenei vallomásait hívatott megírni és előadni.

www.balatongyorok.hu

 

Balatonkenese
(Széchenyi Park)
júl. 13-án 20h
Vízparti Táncparti a Summer Band zenekarral.

Balatonvilágos
(Csók István sétány)
júl. 13-án Falunap

A hagyományos balatonvilágosi falunap fontos esemény a falu életében. Minden évben július második hétvégéjén kerül megrendezésre, mely egész napos szórakozással, mulatsággal várja az idelátogatókat.

 

Gyenesdiás
BEFAG Sportlőtér

(Lőtér u. 76.)

júl. 11–15. Futócéllövő Európa-bajnokság
Sportlövészet rajongóknak, szurkolóknak telitalálat! Gyenesdiáson első alkalommal kerül megrendezésre a futócéllövő Európa-bajnokság, amelyen 30+30, 40 vegyes, valamint vegyes-páros versenyszámokban indulhatnak a résztvevők.
www.gyenesdias.info.hu/esemenyek/futocellovo-europa-bajnoksag/

júl. 14-én 9h Roncsderbi OB
Autós sportrendezvény egész nap látványos programokkal a gyenesdiási off road pályán, a Szoroshadi útnál. Jegyár: 1500 Ft, 14 évig: 1000 Ft, 6 éves korig ingyenes! 

facebook.com/roncsderbigyenesdias

Kárpáti korzó
júl. 11-én, 13–14. 18h Bornapok Gyenesdiáson

2019-ben ismét megrendezésre kerül a nyugat-balatoni Borfesztivál sorozaton belül a Gyenesdiási Bornapok gasztronómiai, boros, kulturális programokkal. A rendezvény során zalai és badacsonyi borházak kínálják boraikat, lacipecsenye, lángos és rétes illata vonzza az érdeklődőket, kézművesek és népművészek kínálják áruikat közel a Balatonhoz, a Kárpáti korzón (a piac mögötti területen). A csütörtöki nap a megnyitóé, amelyet folklórműsorok színesítenek. Pénteken fellép az Európa Kiadó, szombaton a Jóvilágvan zenekar (Párkányból). Vasárnap operett-nosztalgia műsorral készülnek a szervezők.

www.gyenesdias.info.hu/esemenyek/gyenesdiasi-bornapok/

 

Keszthely

Balaton-part
júl. 17-én Keszthelyi Sörfesztivál

A sörök mellett röviditalokkal, fesztiválos és steet-food ételekkel, édességekkel, és a gasztronómiai csodákon kívül pedig zenei és kulturális programokkal valamint kézműves árusokkal és találkozhattok.
www.balatonszinhaz.hu

 

Street Fesztivál

2019. július 1-augusztus 23. között utcai művészek és zenészek teremtenek fergeteges hangulatot egy nyáresti sétához a keszthelyi belvárosban.
11-én
Fellép: Lenthár Balázs.
12-én
Fellép: Petruska.
15–16.
Fellép: Jász Andris & Barta Zsolt.
17-én
Fellép: Torres Dani & Czibere Józsi.
www.keszthely.hu/programok/steet-festival

 

Zenepavilon  
júl. 13–14. Keszthelyi Folkfeszt – Nemzetiségi Néptáncfesztivál

A Balaton partra és a Zenepavilonba várják a néptáncot, népzenét kedvelő közönséget a XI. Keszthelyi Folkfest programjaira, melynek keretein belül a keszthelyi és környékbeli többszörösen díjazott néptánc- és népzenei együttesei és néptánc csoportjai mutatkoznak be, kiegészülve belföldi, vagy külföldi csoportok vendégszereplésével. A színpadi programok mellett kirakodóvásár és játszóházak várják az érdeklődőket. Az estéket nép- és világzenei koncertek és nemzetiségi táncházak zárják.

www.keszthely.hu

Révfülöp
(Halász u. 1.)
júl. 11–13. XXVII. Villa Filip Napok

Csütörtöktől szombatig gyermekprogramokkal, örökzöld slágerekkel, kiállítással és a 40-50 évvel ezelőtti esti balatoni bulik hangulatával várják a vendégeket a nagyközség hagyományos ingyenes nyári fesztiválján.

Siófok
Fő tér  
júl. 11-14. New Orleans Jazz Fesztivál

A hazai dixieland fesztiválok történetének legnagyobb szabású eseménye tizenhatodik alkalommal kerül megrendezésre Siófokon. Kellemes hangulatú, nyáresti koncerteknek örülhetnek a jazz zene kedvelői.
Csütörtök (11.): 20.30 Storyville Jazz Band, 22h Streerwiev Dixieland (A).
Péntek (12.): 20.30 Banjo Brothers, 22h Benkó Dixieland Band.
Szombat (13.): 20.30 Apáti Dixieland Band, 22h Hot Jazz Band.
Vasárnap (14.): 20.30 Hungarian All Stars, 22h Molnár Dixieland Band.
Ingyenes és kutyabarát!

Plázs

(Siófok, Petőfi sétány 3.)

júl. 13-án Ákos koncert.

Ezen a nyáron sem maradhat el egy igazi Balaton-parti koncert! Jegyárak: 5490 Ft, VIP jegy: 9990 Ft, elővét: 4490 Ft.

Szigliget
Szigligeti Vár
júl. 13-án 20h Zenés esték a Balaton várában
Fellép: Magna Cum Laude

 

Tihany
júl. 12–14. III. Tihanyi Kézműves Sörfesztivál
A legszebb panorámájú sörfesztivál! Frissen csapolt kézműves sörök, ZING Burger, speciality kávék és fantasztikus hangulat vár mindenkit Tihany szívében. Sztárvendég: Pribojszki Mátyás. A rendezvény több helyszínen zajlik.

Veszprém

Historia kert – Kávéház és Borbár
(Remete u. 8., régi Pajta kert)

júl. 10-13. VeszprémFest
júl. 11-én 20h Giuseppe Verdi: Rigoletto
A máig erős mondanivalójú, tragikus operát a műfaj legkiválóbb nemzetközi sztárjai adják elő: a mantovai herceg az amerikai René Barbera, Rigoletto az olasz Paolo Gavanelli, Gilda a cseh Zuzana Marková tolmácsolásában hangzik fel, karmester: Medveczky Ádám, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művész, közreműködik a Magyar Állami Operaház Ének- és Zenekara.

júl. 12-én 19h UB40 feat. Ali & Astro

Tizennyolc stúdiólemez, 10 arany és platina album, több mint 70 millió eladott példány, 4 Grammy jelölés és világslágerek tucatjai – a UB40 alapítótagok, Ali Campbell és Astro a világ egyik legsikeresebb, jelenleg is működő reggae formációjának vezetőiként pályafutásuk és zenekaruk 40. évfordulóját ünneplik folyamatban lévő turnéjukon, melyet a VeszprémFesten is bemutatnak. Előzenekar: Budapest Riddim Band feat. MC Kemon & Busa Pista.

júl. 13-án 21h Katie Melua
2014 után 2019-ben ismét a VeszprémFest színpadán Katie Melua! Az énekesnő egyike Nagy-Britannia legnagyobb lemezsikereket elérő előadóinak, több mint 12 millió eladott albummal, 1 millió koncertjeggyel és 32 platina lemezzel. A művésznő pályafutásának legismertebb dalait adja elő, ezúttal 4 tagú zenekari kísérettel.

www.veszpremfest.hu

 

Zamárdi

júl. 13–14. Red Bull Air Race
A 13. Red Bull Air Race magyar futamának a Balaton-parti üdülőváros, Zamárdi ad otthont, ahol a világ legjobb pilótái a tó csodás panorámájával a háttérben repülnek majd.

www.redbullairrace.com 

2019.07.09