Kardhalbontás és -kóstolás a Lupán
Budakalász, Lupa-tó, 2019. július 11. 19:30
A Lupa idei gasztroestjeinek egyik leglátványosabb eseménye ígérkezik július 11-én, este fél 8-tól, amikor is megtudhatjuk, hogyan kell kifilézni és elkészíteni professzionális módon a „mélyvizek magányos vadászát”, a kardhalat, amit helyben meg is kóstolhatunk.

Július 11-én két dolog miatt is érdemes lesz kilátogatni a Lupa Beachre, egyrészt ekkor lesz a Lupa születésnapja, másrészt jön a Lupa Beach Gasztro Estek egyik legizgalmasabb idei eseménye: a tó Myfish seafood teraszán Szabó Péter halszakértő mutatja majd be a „magányos kóbor” bontását, számos érdekes információval fűszerezve. „A 60 kg-os kardhalunkat most egy workshoppal egybekötött bemutató keretén belül kifilézzük, szeleteljük és füstölgő faszénparázs felett el is készítjük” – meséli a szakértő, aki szerint a legnemesebb borjúhúsra emlékeztető hal íze még a legigényesebb ínyenceknek is tetszeni fog. Mindemellett a strand többi büféjében és éttermében is érdekes tengeri fogásokkal várják az érdeklődőket. 

A kardhalvacsora regisztrációhoz kötött, jelentkezni a peter.szabo@osztrigasommelier.hu e-mail címen lehet. A belépő a Lupára július 11-én, 19 órától ingyenes. 

2019.07.10