Textile Art of Today
Budapest, Pesti Vigadó, 2019. augusztus 24. - szeptember 2.
A Textile Art of Today, azaz A ma textilművészete egy nemzetközi művészeti projekt, amely korunk textilművészetét mutatja be, és abban különbözik más világkiállításoktól, hogy több reinstallációja is van jelentős európai galériákban és múzeumokban.

A Budapesten a Vigadó Galériában augusztus 24-től szeptember 22-ig látható Textile Art of Today kiállítás célja, hogy megismertesse a látogatókkal a textilművészetet mint modern, dinamikus művészeti ágat, amely átlépi a textilművészet klasszikus értelmezésének határait. 

A Textile Art of Today háromévente kerül megrendezésre, a 2018/2019-es évad már az ötödik a sorban. Az ötödik triennálén 5 kontinens, 49 országának 400 művésze vett részt. A kurátori zsűri a több mint 1000 benevezett alkotás közül a 121 legjobbat választotta ki. A Textile Art of Today jövőbeni célja a textilművészet összekapcsolása a modern technológiákkal. Az alkotások nagy része interaktív, melyeknél a galéria látogatója nem marad anonim, hanem az egész kiállítás részévé válik. 

2019.08.19