Programok hétvégére
2019. október 18-20.
Műfajában változatos programok jönnek hétvégén a sajtfesztiváltól, az irodalmi kávéházon, a közösségi terezésen és a makettfesztiválon át az éjszakai libegőzésig. Óbudára több program miatt is érdemes lesz ellátogatni.

Hopp@Péntek: Sétáló tárlatvezetés-sorozat

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum 

október 18., péntek 16:00

www.hoppmuseum.hu 

A tárlatvezetés az Andrássy útról indul és az épület körül található orientalizáló kertben folytatódik, ahol a kerthez kapcsolódó történetekkel idézzük fel a keleti műtárgyak és régi fotók segítségével a hely egykori miliőjét. Jegyár: 900-1500 Ft. 

Irodalmi kávéház – Oberfrank Pál 

Óbudai KK - Óbudai Kulturális Központ 

október 18., péntek 19:00

www.kulturkozpont.hu

A galéria ezen az esten kávéházzá alakul, ahol kellemes hangulatban, kávé és tea mellett, az asztalokon elhelyezett irodalmi étlapról lehet rendelni. Jegyár: 500 Ft. 

Rákócziterezés V. 

Rákóczi tér 

október 18-19. 

www.facebook.com 

A Mindspace egy utolsó terezésre buzdít mindenkit, környékbelieket és szomszédokat, mielőtt új vizekre evez. Piactúra, közösségi reggeli (nem a Csarnokban), workshop, számháború, rajzverseny és csákókészítés, helytörténeti séta, éneklés és after party. 

V. Építészeti Makett Fesztivál 

Kortárs Építészeti Központ (KÉK-ház) 

október 18-20. 

www.facebook.com 

A fesztivál a makett és a makettezés műfaján keresztül a kortárs építészet és várostervezés kérdéseit vizsgálja, emellett a makettet mint tárgyat és mint tervezői munkaeszközt felhasználva az építészet iránt érdeklődők aktív bevonását célozza meg. Bővebben >>

II. Nemzetek sajtfesztiválja 

Folyondár utcai Vasas Sportcentrum  

október 19., szombat 

www.sajtfesztival.com

A sajtok mellett helyet kapnak Magyarország kiemelkedő borrégióinak különlegességei is, amelyek nélkülözhetetlenek a finom sajtokhoz. Az egész napos kellemes hangulat mellett szakmai előadásokkal, gyermekeknek interaktív játszótérrel és színvonalas koncertekkel várják a látogatókat. Bővebben >>

Örökbefogadó Nap 

Cat Café Budapest 

október 19. szombat, 12:00-17:00 

www.facebook.com 

Tündéri cicák várják jövendőbeli szerető családjukat! A cicás és állatos motívumok kedvelői csodaszép tárgyak közül vásárolhatnak, melyek megvásárlásával a Macskavilág Alapítványt támogatják. Egyéb tárgyi és pénzbeli adományokat is köszönettel fogadnak, amik a mentett cicák ellátása és orvosi költségeire mennek. 

V. Latin-amerikai fesztivál 

Óbudai KK - Csillaghegyi KH  

október 19., szombat 12:45

www.kulturkozpont.hu

Tangó, kubai folklór, venezuelai és perui tánccsoportok, mexikói mariachi, venezuelai arcfestés gyerekeknek (Alexandra Jimenez) és mexikói kézművestermékek várják a látogatókat. Bővebben >>

Éjszakai libegőzés  

Zugligeti Libegő  

október 19. szombat, 17:00-23.30  

www.bkv.hu 

Az 1040 méter hosszú drótkötélpálya nyitott, kétszemélyes székei 15 perc alatt teszik meg az utat. A rendezvény külön erre az alkalomra szóló 2000 Ft-os retúrjeggyel lesz látogatható, mely már elővételben is megváltható.  

Óbuda római öröksége 

Aquincumi Múzeum  

október 20., vasárnap 10:00 

www.aquincum.hu 

Az első séta a polgári, míg a második a katonai városrész területét veszi górcső alá a múzeum munkatársainak vezetésével. A sétákon a rejtőzködő, máig nem látható épületek is előtérbe kerülnek. Infó és regisztráció itt.

Ősz a Krúdy-negyedben  

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum  

október 20-án 10:00  

mkvm.hu 

Zene, irodalom, gyerekprogram, kiállítás, vendéglátás, verklimuzsika, fiákeres utazás, sakk és újságok várják a Krúdy-negyedbe látogatókat. Ingyenes!  

2019.10.16