Gyerekprogramok a héten
2019. november 28. - december 4.
Zenés meseelőadás, kézművesprogramok, a honfoglalás korát megidéző látványos lovas show, robotépítés és iparművészeti kalandozás is várja a héten a legkisebbeket.

Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria

www.deak17galeria.hu 

november 30-án 9.30–12.30: 

Világjáró gyerekek: Görögország

A program betelt. Regisztrálni a várólistára ITT LEHET.

Ajánlott korosztály: 3-10. A családi programokon a világ különböző országainak meséi, szokásai elevenednek meg, sőt a gyerekek kreatív foglalkozások keretén belül még jobban elmerülhetnek a nemzetek kultúrájában, hagyományaiban. A programon való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.  

 

FSZEK Üllői úti Könyvtára 

www.fszek.hu/ulloi 

november 30-án 11–13h: 

Abacusan Családi Nap – Jelek, kódok, szimbólumok a néphagyományban 

Ajánlott korosztály: 7+. Programozz, építs robotot az Abacusan Stúdió csapatával! Ingyenes!  

Klauzál Ház 

budafokteteny.hu 

december 4-én 14h: 

Gulliver bérlet: Pumukli – mesejáték 

Ajánlott korosztály: 6-10. Pumukli a virgonc kobold váratlanul felbukkan egy asztalosműhelyben. Csak az ott dolgozó mogorva, de kedves Éder mester számára látható. Pumukli csínytevései óriási galibákat okoznak a környéken. A 80-as évek népszerű televíziós mesesorozatának színpadi változata. Jegyár: 1000 Ft.  

Klebelsberg Kultúrkúria 

www.kulturkuria.hu 

december 1-jén 11h, 16h: 

Dés László–Geszti Péter–Békés Pál: A dzsungel könyve 

Ajánlott korosztály: 3+. A farkasok között nevelkedett Maugli története fülbemászó zenébe és leleményes dalszövegekbe ágyazva, minden korosztály számára garantált szórakozást biztosít. A bölcs Balu, a féltőn óvó Bagira, a bosszút szomjazó Sír Kán története nem nélkülözi az izgalmakat, ahogyan az örökérvényű tanulságokat sem. Jegyár: 1900 Ft.  

Marczibányi Téri MK 

www.marczi.hu 

december 3-án 10h, 11h: 

Kaláka kicsiknek 

Ajánlott korosztály: 1, 5-4. Ültetett nézőtér és hangosítás nélküli, közvetlen hangvételű örömmuzsikálás egy kicsi, barátságos zeneszobában. Ebben a szeretetteljes légkörben ismerkedhetnek meg a kicsik a sok akusztikus hangszerrel és találkozhatnak – talán először – a zene csodálatos világával. Jegyár: 1800 Ft.  

Mesemúzeum 

www.mesemuzeum.hu 

november 30-án 11h: 

Mesés óra – adventi mesélés 

Ajánlott korosztály: 5-10. Szeleczki Mónika, mesemondó a vendégünk. Jegyár: 400-600 Ft.  

Óbudai KK - Békásmegyeri KH 

www.kulturkozpont.hu 

november 29-én 16.30: 

Aprók tánca a Kolompos Együttessel 

Ajánlott korosztály: 2+. Bevezetés a magyar népzenébe és népi hagyományokba, sok játékkal, mondókával és énekkel. Jegyár: 1000 Ft, 2 éves kor alatt ingyenes.  

Óbudai KK - Civil Ház 

www.kulturkozpont.hu 

november 28-án 15h: 

Játszani jó! – A csempék varázslatos világa 

Ajánlott korosztály: Matuz Edit régész, múzeumpedagógus, tart vetítettképes előadást, ötleteket ad gyerekeknek, szülőknek, nagyszülőknek, tanároknak. Majd kézműves-foglalkozás keretében elkészíthető egy játék, amit természetesen haza is lehet vinni.  

Óbudai KK - Csillaghegyi KH 

www.kulturkozpont.hu 

november 30-án 16.30: 

András-napi vigadalom – Nép-Tánc-Ház 

Ajánlott korosztály: 3+. Családi táncház Csiki Katalin és Csiki Gergely vezetésével, játékos daltanulás Paár Julcsival és táncház a Göncöl Néptáncegyüttessel várja az érdeklődőket. Ingyenes!  

Óbudai KK - Óbudai Kulturális Központ 

www.kulturkozpont.hu 

december 1-jén 10h: 

Hóhullásban – Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar interaktív mesekoncertje 

Ajánlott korosztály: 2+. A koncerten a gyerekek segítségével indul a zenekar a tél titkainak nyomába. Jegyár: 1100-1600 Ft. 

december 4-én 10h, 14.30: 

Zenés-mesés bérlet: Nektár Színház: Jégkirálynő 

Ajánlott korosztály: 3-10. Ezeken a programokon a zenei nevelés mellett fontos szempont az interaktivitás, hogy az óvodások és kisiskolások ne csak passzív nézőként üljenek végig egy-egy előadást, vagy hallgassanak meg egy koncertet, hanem annak aktív részesévé és részévé váljanak. Jegyár: 1500 Ft.  

Papp László Bp Sportaréna 

www.budapestarena.hu 

november 30-án 19h, december 1-jén 18h: 

Az arany ló 

Ajánlott korosztály: 8+. Első alkalommal kerül bemutatásra olyan lovas show-műsor, amely a honfoglalás és a keleti lovas népek legendáit állítja színpadra. A monumentális lovasszínházi előadásban ötvöződnek egy XXI. század show elemei, lovas kultúránk évezredes értékeivel. Jegyár: 5100-16 800 Ft.  

Várkert Bazár 

www.varkertbazar.hu 

november 30-án 11h: 

Kalandra fel! – Utazás az iparművészeti tárgyak világában 

Ajánlott korosztály: 10-14. Engedjük szabadjára fantáziánkat, és induljunk képzeletbeli utazásra a művészet világában. Az álombőröndbe olyan kiállított tárgyak kerülnek, amelyeket magunkkal vinnének a gyerekek a Kérdések-, Vidámság- és a Csoda-országba. A program fejleszti és inspirálja a gyerekek kommunikációs és vizuális készségét. Ingyenes, de regisztrációhoz kötött! 

december 1-jén 11h:

Advent a Várkert Bazárban: Mesebazár - A várakozás meséi

Ajánlott korosztály: 0+. Kézművesprogramok, workshopok, kortárs iparművészeti vásár, előadások, esti koncertek várják az érdeklődőket. Ingyenes!  

2019.11.27