Tradíció és innováció kéz a kézben a Vörösmarty téri Téli Fesztiválon és Vásáron
Budapest, Vörösmarty tér, 2019. november 8. - 2020. január 1.
A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a főváros egyik legszebb terén, a megújult Vörösmarty téren 2019. november 8. és 2020. január 1. között ismét megrendezi az Európa legszebb adventi rendezvényei között számon tartott Budapesti Téli Fesztivált és Vásárt.

Ahogy Budapest főtere, a Vörösmarty tér megújult, úgy újult meg a Budapesti Téli Fesztivál és Vásár is, hogy vendégei számára a legjobbat nyújthassa. Budapest a négy évszak fővárosa, amely mára már az utazók egyik, sőt 2019-ben Európa legkedveltebb úti céljává vált. Így a főváros téli fesztiválja, az adventi és karácsonyi vásár feladata is, hogy megmutassa páratlan kulturális értékeinket, egyedülálló hagyományainkat és példát mutasson a híres magyar vendégszeretetből. 

A rendezvényen a tradíció és az innováció kéz a kézben jár. Hiszen tökéletesen kiegészíti egymást a fényfestés a Gerbeaud-ház homlokzatán és az adventi koszorú gyertyáinak ünnepi meggyújtása, a gyermekjátszóház és a könnyűzenei koncertek, akárcsak a fiatal iparművészek által tervezett ékszerek vagy a szürkemarha szarvából faragott csodaszép népi használati tárgyak.  

Az érték innovatív megőrzését és védelmét, valamint bemutatását a tér közepén álló, és a tér nevét adó Vörösmarty Mihály-emlékmű újszerű megoldással tervezett és felállított pavilonja is kiválóan példázza. A Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ szívügye a szobor védelme, így az általa megrendelt és a Hello Wood által tervezett és kivitelezett pavilon az eddigi évek gyakorlatával szemben egyszerre véd és kiemel, így az emlékmű egész évben a tér dísze lesz.  

A 10 méter magas, acélból készült, szakrális hangulatú pavilon ideiglenes, a téli szezon végén szétszedett elemei a következő télen újra összeállíthatók a téren. A hatalmas, íves szerkezet könnyedségét a környezeti hatásoknak jól ellenálló acéllemezek biztosítják, a csapóesőtől védelmet nyújtó homlokzat alapanyaga átlátszó plexi. A Hello Woodnak ez az első nagyrészt acélból készült alkotása, de mégis illeszkedik az eddigi munkák sorába: a tervezés során az építészeti minőség mellett most is fontos szempont volt, hogy az épület rövid idő alatt építhető-bontható, valamint könnyen szállítható és raktározható legyen. 

2019.11.29