Művészek az online térben
Gondolatébresztő videósorozatot indított a StageHive előadó-művészeti közösségi platform. A kisfilmek célja, hogy elinduljon egy diskurzus arról: vajon érdemes-e jelen lennie egy művésznek, művészeti területen dolgozó szakembernek az online térben, és ha igen, mit tud kezdeni annak lehetőségeivel.

Mennyire tartják fontosnak az előadó-művészeti szcéna szereplői, hogy jelen legyenek az online térben? Látják-e ebben a széleskörű lehetőséget? El tudják-e képzelni, hogy virtuális terepen szövődjenek szakmai kapcsolatok? És mi a helyzet a közösségi finanszírozással? Készen áll-e erre a támogatási formára a művészeti élet?

Ezeket a témákat veti fel a StageHive előadó-művészeti közösségi platform friss videósorozata, melyben különböző szakmai területek elismert képviselői mondják el véleményüket a fentiekről.  

A videósorozat a tervek szerint heti két, tartalmas gondolatokat felvető kisfilm kerül ki a StageHive közösségi oldalaira. Az első alany Balassa Krisztián karmester, aki sikeres hazai pályafutása után - többek közt hosszú éveken keresztül volt a Budapesti Operettszínház karnagya – Németországban folytatta karrierjét. A beszélgetés során azt is elmondja: tapasztalatai szerint ott rendkívül népszerűek ezek a platformok, sokan tudnak rajtuk keresztül csatlakozni egy-egy izgalmas projekthez, többek között az ő esetében is volt már erre példa.  

A további interjúalanyok közt megtaláljuk Molnár Piroskát, a Nemzet Színészét, Szentpáli Roland nemzetközileg elismert tubaművészt és zeneszerzőt, Tóth Kázmért, a díszletgyártó Scabello Bt. ügyvezetőjét, Balog Józsefet, a szegedi THEALTER fesztivál művészeti vezetőjét, Ódor Kristóf színművészt, Miranda Liu hegedűművészt, a Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar koncertmesterét és Ditzmann Tamás hangmérnököt. 

Mi is az a StageHive? 

Magyarországról indult útjára a startup kezdeményezés, mely az előadóművészeti szcéna szereplői - magánszemélyes és intézmények - részére kínál hiánypótló funkciókat, méghozzá nemzetközi viszonylatban. Használatával leegyszerűsödik a kapcsolatteremtés a szakemberek között, legyenek akár tapasztaltak vagy pályakezdők. A szakmai „társkereső” a közösségi hálózatok elvén működik. Miután a felhasználó feltöltötte saját profilját, abban megjelölte a vele kapcsolatos legfontosabb információkat, bátran böngészhet a többiek között. A felhasználók feltölthetik a megvalósítani kívánt vagy már folyamatban lévő projektjeiket vagy csatlakozhatnak másokéhoz. A StageHive ezen kívül közösségi finanszírozási funkciót is biztosít.  

2019.12.04