Elkezdődött a 70. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
A Berlinale-palotában tartott nyitógála és a My Salinger Year című film világpremierjével kezdődött el csütörtök este a 70. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, ahonnan a következő napokban helyszíni tudósítónk rendszeresen jelentkezik majd.

A Berlinale-palotában tartott nyitógála nemzetközi sztárvendége a nemzetközi zsűri elnöke, az Oscar-díjas Jeremy Irons, valamint Sigourney Weaver volt, akik a többi sztárvendéghez hasonlóan a fesztivál egyik főszponzora, az Audi elektromos autóival érkeztek az eseményre.

A március 1-ig tartó Berlinale fesztiválon 240 új filmet vetítenek le, további 98 művet pedig filmtörténeti válogatások és más tematikus különprogramok keretében mutatnak be. A nagyjátékfilmes szekcióban 18 munka versenyez a legjobb filmnek járó Arany Medvéért és a főbb alkotói kategóriákban kiosztandó Ezüst Medvékért, 16 alkotásnak pedig a Berlinalén lesz a világpremierje. Magyar film ezúttal nem szerepel a versenyprogramban, a rövidfilmes szekció háromtagú zsűrijébe viszont meghívták Bucsi Rékát, aki korábban többször is sikerrel szerepelt a Berlinalén.

A fesztiválról helyszíni tudósítónk rendszeresen jelentkezik a következő tíz napban. A híreket követhetitek itt,  az est.hu mozi rovatában és Instagram-oldalán. 

2020.02.21