Metallica: Cunning Stunts
Az 1996-ban kiadott Load című album a Metallica gyengébb munkái közé tartozik, az azt követő Poor Touring Me elnevezésű koncertkörút viszont a legjobb formájában találta a zenekart. A '97 májusában, a texasi Fort Worth-ben rögzített anyagot eleve DVD-megjelenésre szánták (a kétlemezes anyag első kiadása még 1998 végén került piacra), és a gondos előkészületeknek meg is lett az eredménye.


A teljes egészében digitális kamerákkal rögzített fellépések aprólékosan kidolgozott látványelemei (impozáns színpadkép, látványos fény- és pirotechnika, megrendezett „katasztrófajelenet”) remekül sikerültek, és a profi filmezésnek köszönhetően a felvételeken kiválóan átjön a koncert hangulata. A Load kedvéért régi imidzsétől (például a hajkoronáktól) megvált zenekar remekül funkcionál, a néhány évvel később olajra lépő Jason Newstead basszista itt még láthatóan remekül érzi magát, James Hetfield frontember pedig még depressziós-alkoholista időszaka előtt, ereje teljében nyúzza gitárját. A bő kétórás programban minden korábbi lemez képviselteti magát, bár az akkori friss dalok kapják a hangsúlyosabb szerepet.

QQQQEXTRÁK:

Bőséges fotógaléria (mintegy ezer fotóval), a koncert technikai apparátusának bemutatása, színpad mögötti felvételek, rövid interjúk a zenekar tagjaival. A dalszövegek angol nyelven feliratozhatók. A koncert három száma váltogatható kameraállásokból is megtekinthető.

QQQQ2004 Hossz: 131 perc Kiadó: Universal Hang: angol 5.1
Bokor Péter
2005.02.07