Kis zűr Korzikán
Cheech and Chong`s The Corsican Brothers, Amerikai vígjáték, 87 perc, 1984
Nem láthattam ezt az alkotást, de megnyugtatok mindenkit, előre láthatóan szar lesz.

Biztosan mondtam már, hogy számtalan kedvenc színészem és filmem is van, na ez is beletrafált az egyik ilyenbe. Cheech Marin remek színész, előre elmondom, nagyon is! Valószínűleg az élete lehet a szerepjátszás, a színész mesterség, hiszen gyermekkorom óta látom őt filmekben, mégsem emlékszem főszerepére, vagy olyan alkotásra, amiben a szerepeltetése elérte mondjuk a félórát.  

Viszont biztosan mindenki emlékszik rá, hiszen nála karakteresebb arcberendezése csak Danny Trejonak van, talán ezért is szerepelnek sokat együtt filmekben. (Mindketten Los Angeles-iek, de szerintem meg mexikóiak) Pályája elején Cheech zeneszerzőként és forgatókönyv-íróként is tevékenykedett, az utóbbit ehhez a filmhez is, hiszen jó korai darab. (1984) Mostanában a dagi karatéjos mellett lehet látni a bűnügyi sorozatban, de lehet, hogy rosszul emlékszem, és Don Johnson mellett virít a Nash-ben, akinek fontos, majd megnézi.  

Ám emlékszem, egy szemfüles arc egyszerre három szerepben is kiszúrhatta őt az Alkonyattól pirkadatigban, olyan sok szerepe volt! Volt egyszer vámos, majd vámpír beengedő-”ember”, végül maffiózóként tűnt fel a színen, hogy kimentse Clooney seggét a bajból. Én megnézem majd most is, mert remek színész, és imádom a kis gyapjas bajszocskáját! 

háopépé
2005.07.13