Afrika királynője
1914, Afrika. Miután a bevonuló német csapatok elhajtják a keresztény hitre térítendő feketéket, és a derék misszionárius belehal nyájának elvesztésébe, húga (Katharine Hepburn) magára marad a nagy és egyre veszélyesebb dzsungelben.


Mindössze egy - többé-kevésbé - alkalmas ember van a környéken, aki megmentse: a részeges hajóskapitány (Humphrey Bogart) és az ő rozzant bárkája (az Afrika királynője). A szentéletű vénkisasszonynak nincs tehát más választása, mint elindulni lefelé a folyón a kevéssé szalonképes matróz oldalán.

Kettőjük veszélyes zuhatagok, undorító piócák, gyilkos krokodilok és veszélyes német hadállások szegélyezte utazása a film, melynek során - természetesen - az ellentétek mégiscsak vonzani kezdik egymást, és hőseink nemcsak a túlélésben és a hadászatban járnak „kirobbanó” sikerrel, hanem a szerelemben is. John Huston a filmet eredeti helyszíneken, Afrikában forgatta nem kevés viszontagság közepette, de a főszerepet alakító két színészgéniuszt ez nem akadályozta meg abban, hogy maradandót alkosson. Örökzöld kalandklasszikus. ****

Extrák:
A két főszereplő biográfiája, a film előzetese. **

The African Queen (0)
1951 amerikai romantikus kalandfilm Hossz: 99 perc
Forgalmazó: CineTel
Hang: angol, magyar mono
tereza
2005.12.22