Drágám, a kölykök összementek
Honey, I Shrunk the Kids, Amerikai vígjáték, 86 perc, 1989
Wayne Szalinski professzor nem örvend túl nagy népszerűségnek sehol sem. Zseniális elméje teszi. A felesége úgy érzi, mintha egy kísérleti lombikkal élne együtt, a szomszédság őrületet lát a megmagyarázhatatlan fejszerkezetben, míg a kollégák semmibe veszik furcsa tudósunk korszakalkotó munkásságát.

Én tudom ám, mi mozgatja ezt a világot! Az asszony egy nagyobb lombikot szeretne, a szomszédok péniszirigyek, míg a munkatársak meg irigy péniszek! Wayne legutolsó találmánya, az elektromagnetikus kicsinyítő gép sem arat babért a koszorúhoz, pedig ha az okosak tudnák, mennyire sikerült! Ha látnák az alaposan összement Szalinski gyerekeket, akik a hangyákkal kerültek egy szemmagasságba, bizony nem nevetnének oly nagyon.  

Ráadásul egy kisebb seprést követően a család mikronizált tagjai a kert végi szemeteszsákban találják magukat, ahonnan a hazakeveredés még összetett szemmel sem tűnik egyszerű feladatnak! Azt azért elárulom, hogy a szórakozott professzorunk megítélése legalább a szomszédság szemében módosul. Az irányt nem árulom el.

háopépé
2006.05.26